Puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo, että media ja muut puolueet tekevät perussuomalaisten kanssa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen kaksi virhettä.

Jussi Halla-aho haluaa huomauttaa kyseisistä virheistä, jotta samat väärinkäsitykset eivät jatkuisi.

– Ensimmäinen virhe on oletus, että me tekisimme ratkaisuja muita miellyttääksemme tai esimerkiksi omaa hallituskelpoisuuttamme lisätäksemme. Näin ei ole. Me teemme ratkaisuja, jotka ovat omasta mielestämme oikeita. Jos tunnistamme omassa toiminnassamme virheitä, myönnämme ne virheet ja pyrimme korjaamaan niitä, koska haluamme toimia oikein.

Analyysit menivät pieleen

Halla-aho sanoo, että perussuomalaiset haluavat toimia siten kuin puolueen äänestäjät, jäsenet ja edustajat odottavat puolueen toimivan.

– Monissa analyyseissä edustaja Ano Turtiaisen erottaminen tai Jukka Hankamäen kirjan jakelun keskeyttäminen on tulkittu paniikkireaktioksi julkiseen paineeseen. Tästä virheoletuksesta on tehty virheellinen jatko-oletus, että lisäpainostuksella meiltä voidaan lypsää lisämyönnytyksiä. Ehkä erotamme lisää edustajia. Ehkä irtisanoudumme myös vaaliohjelmistamme ja poliittisista tavoitteistamme. Uskokaa, hyvät ihmiset, että näin ei käy. Me emme toimi sillä tavalla.

Halla-ahon mukaan toinen virheoletus on se, että kaiken takana olisi aina suunnitelma.

– Olen nähnyt analyysejä, joiden mukaan kirjakohu oli tietoinen, puoluetoimistolla suunniteltu provokaatio. Samoja oletuksia on tehty monesta muustakin kohusta. Tämä on tietysti tavallaan imartelevaa, mutta uskokaa tai älkää, mekin pystymme ihan vain mokaamaan. Virhe on tehty, se on syytä tunnustaa, ja se on syytä korjata, kuten nyt on tehtykin. Virheessä ei kuitenkaan pidä jäädä rypemään.

Kuntavaaleja kohti

Perussuomalaisten seuraava etappi on kuntavaalit ensi keväänä.

– Kokoontumisrajoitusten höllentämisen myötä alamme käynnistellä konetta myös puoluetoimistolla. Lähetimme yhdessä puoluesihteerin kanssa kaikille puolueen jäsenille kehotuksen olla käytettävissä vaaleissa.

– Me perussuomalaiset olemme valtakunnallisesti suuri puolue mutta kuntatasolla pieni tekijä. Tämän me haluamme muuttaa ensi huhtikuussa. Se on tehtävissä hyvillä ehdokaslistoilla ja olemalla sellainen puolue, johon fiksut ihmiset haluavat liittyä ja jota he haluavat äänestää. Toivotan menestystä kaikille ehdokkaille, Halla-aho sanoi tänään puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä.

SUOMEN UUTISET