Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja varakansanedustaja Atte Kaleva (kok.) kertoo, että hänen puolueensa kielsi häntä puhumasta monikulttuurisuuden ja humanitaarisen maahanmuuton ongelmista viime eduskuntavaalikampanjan keskustelutilaisuudessa. Asia tuli esille perussuomalaisten kannatuksen noususta kertovan gallupin yhteydessä.

Helsingin Sanomat uutisoi keskiviikkona, että perussuomalaisten kannatus nousi taas roimasti.

Perussuomalaiset on tuoreen gallupin mukaan Suomen suosituin puolue. Perussuomalaisia äänestäisi jo 22,4 prosenttia suomalaisista, mikäli eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt.

Unelmahöttö unohdettava

Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Atte Kaleva kommentoi galluptulosta Twitterissä sanoen, että tämä lausunto pitäisi kokoomuksen johdossa lukea todella tarkasti.

– ”Meillä on unelma” -höttö on unohdettava, herttainen nami-nami-politiikka ei toimi, kokoomusvaltuutettu ohjeisti puoluettaan.

– Kokoomuksen pitää pystyä luomaan oma uskottava ohjelma, joka huomioi laajamittaisen humanitaarisen maahanmuuton kiistattomat turvallisuusongelmat, Kaleva jatkaa.

Joutui itse islamistien panttivangiksi

Aiemmin upseerina palvellut Kaleva tunnetaan siitä, että hän joutui vaimonsa kanssa ääri-islamistien sieppaamaksi vuonna 2012 ollessaan tekemässä väitöskirjaa islamisteista Jemenissä.

Panttivankina olo kesti noin puoli vuotta. Pariskunnalla on siis omakohtaista kokemusta islamistien aiheuttamista ongelmista.

Ongelmista puhuminen kiellettiin

Eräs Twitter-kommentoija kysyi Kalevalta, että eikö tätä ole kokoomuksessa aikaisemmin mietitty.

– Eipä juuri ole mietitty, Kaleva vastasi.

– Puoluetoimisto jopa kielsi minua puhumasta monikulttuurisuuden ja humanitaarisen maahanmuuton ongelmista viime eduskuntavaalikampanjan keskustelutilaisuudessa. Lienee tarpeetonta mainita, että puhuin silti.

Myöhemmässä twiitissään Kaleva tarkensi, että kielto tuli Helsingin piiritoimistolta.

– Kun ihmettelin asiaa, minulle kerrottiin, että käsky oli tullut puoluetoimistolta, Kaleva täsmentää.

Perussuomalaisten Helsingin piiri puolestaan tuntuu suhtautuvan Kalevaan paljon suopeammin kuin kokoomus, sillä Helsingin persut twiittasi Aten olevan väärässä puolueessa.

SUOMEN UUTISET