Tällä viikolla on saatu useita rohkaisevia uutisia perussuomalaisen kansanliikkeen kannalta. Uusin Ylen gallup osoittaa, että perussuomalaiset on vahvistanut jo ennestäänkin vankkaa asemaansa Suomen toiseksi suurimpana puolueena. Kasvavasta kannatuksesta kertoo sekin, että kaikista puolueista perussuomalaisilla on jo nyt eniten ehdokkaita kevään kuntavaaleihin.


Perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos toteaa, että hyvät gallup-luvut eivät ole ihme.

– Perussuomalaiset on ainoa todellinen vaihtoehto nykypolitiikalle. Demarien johto gallupeissa perustuu tällä hetkellä vain siihen, että koronan tuoma epävarmuus ruokkii pääministeripuolueen asemaa. Keskustan puheenjohtajavaihdos ei sekään näytä vaikuttaneen puolueen kannatukseen. Punavihreän hallituksen juoksupojaksi lähtenyt keskusta ei tule parantamaan kannatustaan.

Hallitukselta haittamahanmuuttoa, viherveroja ja EU-tukipaketteja

Kokoomus on syksyn ajan yrittänyt esittää oppositiossa vaihtoehtoa nykyiselle meiningille, mutta kuten gallupit ovat osoittaneet, ei tämäkään pajunköyden syöttäminen vakuuta kansaa.

– Punavihreä hallitus tarjoaa suomalaisille haittamahanmuuttoa, viherveroja ja EU-tukipaketteja. Jos kokoomus olisi hallituksessa, niin miten tilanne olisi erilainen, Grönnroos kysyy ja vastaa itse:

– Kokoomus ajaa samaa haittamaahanmuuttoa, samoja viherveroja ja samoja EU-tukipaketteja, joten kokoomus ei ole todellinen oppositiopuolue, se vain leikkii sitä.

Perussuomalaisilla eniten ehdokkaita

Tällä viikolla uutisissa myös kerrottiin puolueiden kuntavaaliehdokkaiden hankinnasta. Grönroos sanoo, että perussuomalaisten kannatuksen vahvistuminen onkin nähtävissä myös ryntäyksenä perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi.

– Rohkaiseva tieto on, että kaikista puolueista perussuomalaisilla on jo nyt eniten ehdokkaita, eli noin 2300 kappaletta. Kokonaistavoitavoitteena on kerätä 6000-6500 ehdokasta. Esitänkin suuret kiitokset kenttäväelle siitä, että koronatilanteesta huolimatta olemme jo nyt saaneet mukaan näin paljon ehdokkaita.

Grönroos korostaa, että on erittäin tärkeää ottaa ensi kevään kuntavaaleissa kunnat takaisin suomalaisille.

– Sen jälkeen menemme ryminällä kohti seuraavia eduskuntavaaleja, voitamme ne vaalit ja teemme Jussi Halla-ahosta pääministerin.

SUOMEN UUTISET