Puolustusministeri Jussi Niinistö kertoi perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksessa Kotkassa, että hallitus selvittää keinoja, joilla korvataan Ottawan sopimuksessa kiellettyjen jalkaväkimiinojen puolustusteho.

– Tämän vuoksi puolustusvoimat menettivät runsaasti todellista suorituskykyään. Tätä on ryhdytty korvaamaan modernisoimalla panssarimiinoja, hankkimalla viuhkapanoksia, lisäämällä pimeätoimintakykyä sekä tiedustelun, valvonnan ja tulenjohdon kehittämistä, Ne ovat kuitenkin korvanneet tai korvaamassa vain osan menetetystä tehosta, Niinistö selvitti.

– Puolustusministeriössä käynnistetty aloitteestani työ, jonka tehtävä on selvittää sellaisten asejärjestelmien mahdollisuuksia, jotka eivät ole ristiriidassa Ottawan sopimuksen kanssa. Asiaa tarkastellaan niin oikeudelliselta kuin teknologiselta kannalta. Tavoite on, että puolustusvoimat saisi uutta suorituskykyä ja korvaisi menetettyä pelotevaikutusta, niin sanottua miinakauhua kotimaisen puolustusteollisuuden innovaatioita käyttöön ottamalla, Niinistö kertoi.

Tämä voisi tarkoittaa esimerkiksi kaukaa aktivoitavia miinakenttiä.

– Odotan, että tästä tulee mielenkiintoisia ideoita ulos, Niinistö totesi

Veli-Pekka Leskelä