PS ARKISTO
Purra: Perussuomalaisten Venäjä-linjassa ei moitittavaa
Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra lähetti Helsingin Sanomiin vastakommentin lehden eiliseen pääkirjoitukseen. Suomen Uutiset julkaisee Purran kommentin kokonaisuudessaan.
Riikka Purran kirjoitus tarjoaa lisähuomioita ja selvennystä Helsingin Sanomien eiliseen pääkirjoitukseen, jossa HS vihjailee Euroopan kansallismielisten puolueiden poliittisten teemojen väitetyistä yhteyksistä Vladimir Putinin politiikkaan. HS luonnollisesti onnistuu kirjoittamaan myös perussuomalaiset mukaan tekstiin, mutta jättää Suomen ja Euroopan johtavien demaripoliitikkojen valtiojohtotasoiset Venäjä-kytkennät tyystin mainitsematta.
Eilisessä HS:n paperilehdessä julkaistussa versiossa lehti kutsuu omia inhokkipoliitikkojaan rotiksi. Sama rottavertaus oli hetken aikaa eilen myös jutun verkkoversion otsikossa, kunnes otsikko eilen yllättäen muuttui.
Ei tukea Venäjä-mielisille lausunnoille
Purra kirjoittaa, että perussuomalaisten Venäjä-linjassa ei ole moitittavaa.
– Helsingin Sanomien pääkirjoituksessa (24.3.) otetaan värikkäästi kantaa Euroopan kansallismielisten puolueiden ja perussuomalaisten Venäjä-politiikkaan. Jo ennen ID-ryhmän perustamista keväällä 2019 silloinen perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho teki selväksi, ettei ID-puolueilla ole yhteistä ulkopolitiikkaa, vaan ryhmän puolueiden yhteiset nimittäjät ovat EU-federalismin vastustaminen, maahanmuuttokritiikki ja Euroopan kristillisen arvoperimän puolustaminen.
– Perussuomalaiset ei ole koskaan osoittanut tukeaan esimerkiksi Italian Legan tai Ranskan Kansallisen liittouman Venäjä-mielisille lausunnoille. ID-ryhmässä perussuomalaisten lähimmät yhteistyökumppanit ovat Tanskan kansanpuolue ja Viron Ekre, jotka jakavat perussuomalaisten näkemykset myös ulko- ja turvallisuuspolitiikassa, Purra huomauttaa.
Perussuomalaiset tuomitsee aggression
Perussuomalaiset on äänestänyt Euroopan parlamentissa tällä vaalikaudella kaikkien niiden parlamentin päätöslauselmien puolesta, jotka ovat tuominneet Venäjän aggression Ukrainassa ja muut maan kansainvälistä oikeutta loukanneet toimenpiteet.
– Suomalaisten meppien rintama ei ole ollut näissä Venäjä-äänestyksissä yhtenäinen, vaan sosialidemokraatteja ja keskustaa edustavat mepit ovat tietyissä Venäjä-päätöksissä äänestäneet tyhjää. Perussuomalaiset mepit ovat ajaneet ID:n sisällä muutenkin itsenäistä linjaa. Tämän voi jokainen tarkistaa Vote Watch Europe -sivuston ryhmäuskollisuustilastoista.
Perussuomalaisilla tiukka linja
Perussuomalaisten europarlamentaarikon Laura Huhtasaaren vuonna 2016 julkaisemat sodan uhkaan liittyvät twiitit eivät ole minkäänlainen osoitus Venäjän tukemisesta.
– Presidentinvaaleissa 2018 Huhtasaari oli ainoa ehdokkaista, joka piti Venäjää mahdollisena uhkana Suomelle. Suomessa on entisiä pääministereitä ja nykyisiä puoluesihteereitä, jotka ovat toimineet korkeapalkkaisissa töissä venäläisissä pankeissa tai konsultteina venäläisille energiayhtiöille.
– Kun perussuomalaiset jo vuosia sitten kritisoi venäläisten maakauppoja, kaksoiskansalaisuutta ja viisumivapauden toteuttamista, sai puolue vastaansa syytöksiä russofobiasta. Venäjä-politiikka ei ole teema, jossa perussuomalaisia voi vaatia tilille, sillä puolueen linja on aina ollut Venäjään johdonmukainen ja tiukka, Purra kirjoittaa.
Rotista minä en voi sanoa mitään, koska en halua joutua käräjille.
Sen totean, että HS ei nähnyt tarpeelliseksi julkaista kommenttiani tähän eiliseen pääkirjoitukseen.
Kukaan ei saa läpi viestiä, joka rikkoisi lehden itsensä vaaliman narratiivin, vaikka kuinka väärän. pic.twitter.com/MBo3fFDBFv
— Riikka Purra (@ir_rkp) March 25, 2022
Artikkelia on muokattu 25.3.2022 klo 13.38 HS:n julkaisupäätöksen osalta. Purran lehdelle lähettämä kirjoitus on sittemmin julkaistu Helsingin Sanomissa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- demaripolitiikot Venäjä-linja inhokkipoliitikot kytkökset ID-ryhmä kansallismieliset puolueet EKRE Tanskan Kansanpuolue Kaksoiskansalaisuus Riikka Purra Vladimir Putin Helsingin Sanomat Maakaupat Viisumivapaus Laura Huhtasaari perussuomalaiset Jussi Halla-aho
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
HS:n rikosasia puhuttaa – päätoimittaja Kaius Niemen väistelyä kuvataan ”säälittäväksi”, Halla-aho: ”Suurin osa toimittajista pystyy ihan hyvin tekemään työtään rikkomatta lakia”
Mitä ihmettä? Suomalainen media vihjailee valkoisen pakolaisen auttamisen olevan rasismia (video)
Halla-aho: Euroopassa on toimijoita, jotka suhtautuvat väärällä tavalla ymmärtäväisesti Venäjään – ”Jotkut saavat siitä taloudellista hyötyä”
Ex-pääministeri Paavo Lipponen ja demarien puoluesihteeri konsultoivat Venäjän kaasuputkihankkeita – palkkioksi satoja tuhansia euroja
Pommit Ukrainan kirkkojen yllä: ”Tämä on sotaa antikristusta vastaan”
Rantanen: Ulkoministeriö ei keskeytä viisumien myöntämistä venäläisille – mahdollistaa myyräntyöt Suomessa
Viikon suosituimmat
Keskisuomalaisen päätoimittaja Yle-pomo Riikka Räisäsestä: Näillä näytöillä joku muu päätoimittaja olisi jo eronnut
Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola arvioi, että Riikka Räisäsen asemassa joku muu päätoimittaja olisi jo joutunut eroamaan tehtävästään.
Poliisi nappasi Helsingin yliopiston kunniatohtorin kiinni kahdesti – ensin Kööpenhaminassa, sitten Tukholmassa
Palestiina-huivin harteilleen kietonut ilmastoaktivisti ja kunniatohtori Greta Thunberg pidätettiin viime viikolla Israelin vastaisen mielenosoituksen aikana Tanskan pääkaupungissa Kööpenhaminassa. Thunberg on myös Suomen ja Ruotsin poliisin vanha tuttu.
Halla-aho: Arvelen, että moni muukin kuin persukansa alkaa ymmärtää Ylen prioriteetteja – ”Leikkausvaraa riittää myös tulevaisuudessa”
Samana päivänä kun maltilliset leikkaukset julkistettiin, Yle ilmoitti aloittavansa somalin- ja arabiankielisen uutispalvelun.
Antikainen: Yle on väärässä – uutiset somaliaksi ja arabiaksi eivät auta sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan
Torstaina 12.9. Yle ilmoitti aloittavansa arabian- ja somalinkieliset uutispalvelut 23.9. Yle perustelee päätöstään sillä, että se auttaa kyseisiä kieliä puhuvia sopeutumaan yhteiskuntaan ja ymmärtämään paremmin suomalaista elämäntapaa. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä somalian- ja arabiankielisten uutisten lisääminen ei edistä maahanmuuttajien integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.
Purra oudoksuu Ylen valikoivaa tarmokkuutta – Jos väläytetään jopa Pikku Kakkosen tai MM-hiihdon lakkauttamista, miten rahaa ja energiaa riittää somalian- ja arabiankielisiin uutislähetyksiin?
Yle ilmoitti torstaina aloittavansa somalin- ja arabiankielisen uutispalvelun. Ylen Ykkösaamussa tänään vieraillut puheenjohtaja, valtionvarainministeri Riikka Purra oudoksuu Ylen valintoja,
Nuorisokoteja myydään rikollisjengeille: ”Todellisuus muistuttaa karmeaa pilaa”
Netin .se-päätteisillä kauppapaikoilla saattaa tulla vastaan otsikko: ”Hyvämaineinen ja erittäin kannattava nuorisokoti myynnissä – luvat kunnossa”. Ostajaksi kelpaa kuka vain – vaikka jengirikollinen. Ruotsin poliisin mukaan useita kuntien ja valtion rahoittamia nuorisokoteja pyörittääkin jo järjestäytynyt rikollisuus.
Vihersiirtymän vaikeudet kasaantuvat – akkutehdas kuilun reunalla: ”En ihmettele, jos konkurssi olisi edessä puolen vuoden sisällä”
Kiinalaisautojen esiinmarssi kiristää kilpailua autonvalmistajien välillä. Eurooppalaiset sähköautojen valmistajat leikkaavat tuotantoaan. Vuonna 2025 tuotetaan viisi kertaa kysyntää enemmän akkukennoja. Vihreän siirtymän vauhtisokeus voi käydä kalliiksi sijoittajille ja akkutehtaiden työntekijöille.
Päivän Pointti: Elokapina huutelee herkästi omien oikeuksiensa perään, mutta loukkaa samalla tietoisesti muiden liikkumisvapautta
Elokapina-liike vähät välittää muiden ihmisten oikeudesta liikkua kaupunkialueella, koska elokapinalaisten mukaan liikkumisen vapaus saa väistyä elokapinalaisten oikeuksien tieltä. Äskettäin Elokapina on vaatinut syytesuojaa syyttäjälaitokselta.
Työmarkkina-asiaa: Miko Bergbom ja Niko Ohvo ravistelevat syväjähmettynyttä Hakaniemeä – miksi Suomessa ei ole talouskasvua?
Harrisin ja Trumpin suuri vaaliväittely: Valheita, vanhojen kaivelua ja kiertelyä
Nyt se vihdoinkin toteutui: Kamala Harris ja Donald Trump kohtasivat toisensa kasvokkain ensimmäistä kertaa elämässään. Philadelphiassa ilman yleisöä pidetty suuri vaaliväittely tulee jäämään ehdokkaiden ainoaksi kohtaamiseksi. Väittelyn aiheita olivat muun muassa talous, abortti, maahanmuutto, terveydenhuolto, sodat ja ilmastonmuutos.