Helsingin Sanomien tänään julkaistussa erikoisessa pääkirjoituksessa on onnistuttu taitavasti peittelemään ja olemaan mainitsematta Suomen ja Euroopan johtavien demaripoliitikkojen valtiojohtotasoisia Venäjä-kytkentöjä. Sen sijaan Hesari selostaa lukijoilleen muun muassa italialaisen europarlamentaarikon vanhan t-paitakuvan merkityksiä. Perussuomalaisetkin hesari totta kai saa kirjoitettua mukaan tekstiin. Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho antaa nyt vähän palautetta.

Lehden pääkirjoituksessa Helsingin Sanomat fiilistelee ja mehustelee EU-parlamentissa Identiteetti ja demokratia -ryhmässä vaikuttavien poliitikkojen hankkeista, joissa HS näkee osin hataria, osin todellisia yhteyksiä Vladimir Putinin poliittisiin teemoihin.

Kuvaavaa on, että jutun pääkuvana on Putinin potretilla varustettu t-paita, jollaista paitaa HS mainitsee italialaispoliitikko Matteo Salvinin käyttäneen vuonna 2014.

Perussuomalaisetkin vedettiin mukaan

Sankalla selittelyllä HS onnistuu myös kirjoittamaan perussuomalaiset tekstiin mukaan, ja tekstissä mainitaan nimeltä europarlamentaarikko Laura Huhtasaari sekä perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra.

Silmiinpistävää kuitenkin on, ettei HS mainitse sanallakaan Suomen ja Euroopan johtavien demaripoliitikkojen valtiojohtotasoisia Venäjä-kytkentöjä. Syytä ehkä olisi ollut, sillä eräät heistä, kuten ex-pääministeri Paavo Lipponen ja SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm ovat jopa olleet maksua vastaan ajamassa Suomea ja Eurooppaa riippuvuuteen venäläisestä energiasta.

Suomen Uutiset ei linkitä HS:n pääkirjoitukseen, jossa lehti myös esittää inhokkipoliitikoistaan alatyylisen rottavertauksen.

Halla-aho täydentää HS:n kirjoitusta

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho antaa Facebookissa nyt vähän palautetta HS:n pääkirjoituksesta omalla lahjomattomalla tyylillään, tuoden kokonaisuuteen mukaan merkityksellisiä huomioita, joita HS:n tekstistä ei löydy:

Tämä on mielenkiintoinen pääkirjoitus, alkaen poliittisten vastustajien kutsumisesta ”rotiksi” aidossa putinistis-göbbelsiläisessä hengessä.

Kirjoittaisiko HS vastaavansävyisen ja -sisältöisen jutun Tarja Halosesta, Paavo Lipposesta, Eero Heinäluomasta tai Erkki Tuomiojasta?

Salvinin ja Le Penin Putin-fanitus on ollut noloa mutta Venäjän kannalta jokseenkin merkityksetöntä, koska se on ajanut kyseisiä poliitikkoja ja heidän puolueitaan yhä syvempään marginaaliin omissa kotimaissaan.

Sen sijaan Venäjälle on ollut erittäin merkityksellistä se, että valtapuolueet ovat yhtäältä erinäisin toimin rapauttaneet Euroopan puolustuskykyä ja toisaalta ajaneet sitä riippuvuuteen venäläisestä energiasta.

Eurooppalaisten Gazprom- ja Rosneft-miesten pitkäaikaisen myyräntyön tuloksena eurooppalainen maksaa tällä hetkellä energialaskussaan ne pommit, joilla tuhotaan Mariupolia.

Osa loikkii nyt uppoavasta laivasta heittämällä näyttävästi roskiin Putinilta saamansa ystävyys- ja yhteistyömitalit. Osa, kuten Gazprom-konsultti Rönnholm, lymyilee sosialidemokraattien puoluetoimistolla ja toivoo, ettei kukaan muistaisi häntä.

Merkillepantavaa on sekin, että perussuomalaisilla ei ole mitään vaikeuksia kutsua eurooppalaisia kumppaneitaan Putinin hyödyllisiksi idiooteiksi. Kutsuisiko puheenjohtaja Marin Gerhard Schröderiä, Tarja Halosta, Paavo Lipposta tai Eero Heinäluomaa hyödyllisiksi idiooteiksi?

Emme ehkä saa koskaan tietää, koska kukaan ei esitä hänelle tällaista kysymystä. On syytä miettiä miksi. Kehotetaanko meitä katsomaan Salvinin t-paitaa siksi, että EMME katsoisi jotakin muuta?