PS-Nuoriso vaatii kansanedustaja Erkki Tuomiojan eroa ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajuudesta.

Erkki Tuomioja väitti HBL:lle Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvistin ehdottaneen puolustusministeri Antti Kaikkoselle Suomen ja Ruotsin välistä puolustusliittoa vaihtoehdoksi Natolle puolustusministerien välisessä keskustelussa.

Hämmensikö Tuomioja tarkoituksella?

Myöhemmin Hultqvist ja Kaikkonen kiistivät Tuomiojan väitteen.

– On perusteltua kysyä, yrittääkö Tuomioja tahallaan ja tarkoituksella hämmentää Suomen ja Ruotsin turvallisuuspoliittisia ratkaisuja? Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja ei voi kriisin aikana puhua ohi presidentin ja valtioneuvoston turpo-ratkaisuista. Tuomioja ei selkeästi kykene pitämään omia preferenssejään sivussa kansallisen edun sitä vaatiessa, joten demareiden on syytä siirtää mies sivuun vastuutehtävästä valiokunnassa, toteaa järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom.

”Puolustusliittoon ei usko Erkkikään”

PS-Nuoriso katsoo, että Tuomioja joko valehteli tai hän on vuotanut arkaluonteista tietoa Suomen ja Ruotsin välisistä keskusteluista maiden turvallisuuspoliittisesta tilanteesta. Tilanteessa jossa Suomi selvästi pyrkii Naton jäseneksi, tällainen pyrkimys näyttäytyy viimeiseltä yritykseltä vesittää Suomen Nato-jäsenyys.

– Tässä tilanteessa Suomen ja Ruotsin väliseen puolustusliittoon ei usko Erkkikään. Suomen kannalta on hyvin ongelmallista, että keskeisessä asemassa oleva kansanedustaja laittaa liikkeelle oletetusti perättömän huhun Suomen ja Ruotsin mahdollisesta turvallisuusratkaisusta. Sopiikin kysyä, mikä tällaisen huhun tarkoituksena on? pohtii 3. varapuheenjohtaja Lauri Laitinen.

SUOMEN UUTISET