Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.) pitää keskustapomon Ukraina-näkemyksiä virheellisenä. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs sovitteli maanantaina Venäjän hyökkäyksen syyksi Ukrainan omaa toimintaa.

Halla-aho kirjoittaa:

”Keskustan näkemys, jonka mukaan syyllisiä Venäjän hyökkäykseen olisivat Nato ja Ukraina eikä Venäjä, on erikoinen moraalisesti ja kansainvälisoikeudellisesti. Mutta se on mielestäni virheellinen myös asiallisesti.

Venäjä haluaa Ukrainan haltuunsa omista syistään ja täysin riippumatta siitä, onko Ukraina puolueeton, pyrkimässä Natoon tai Naton jäsen. Samoista syistä Venäjä todennäköisesti haluaa haltuunsa ainakin Baltian, ehkä muutakin.

Venäjä uskaltaa edistää imperialistista tavoitettaan Ukrainassa siksi, että Ukraina EI ole Naton jäsen. Baltian maat ovat Naton jäseniä, ja siksi Venäjä ei uskalla toimia niiden kohdalla samalla tavoin.

Venäjällä on omat tavoitteensa, emmekä me muut voi vaikuttaa niihin. Voimme vaikuttaa vain siihen, uskaltaako Venäjä edistää tavoitteitaan sodalla.”

SUOMEN UUTISET