Perussuomalainen kansanedustaja Mari Rantanen on pettynyt ulkoministeriön vastaukseen koskien kirjallista kysymystä Suomeen saapuvista venäläisistä. Ulkoministeri Pekka Haaviston allekirjoittamassa vastauksessa kerrotaan, että mahdolliset rajoitukset viisumien myöntämiseen tulisi tehdä EU-tasolla kansallisen tason sijaan.

– Suomen linjaa kuvaa varovaisuus ja reaktiivisuus, kun mielestäni Venäjän raakalaismaisen hyökkäyksen jälkeen kansainvälisessä politiikassa tulisi olla rohkea ja aktiivinen. Mallia tulisi ottaa etelänaapuristamme Virosta, joka keskeytti viisumien myöntämisen venäläisille sodan ajaksi, Mari Rantanen kertoo.

Venäjä uhittelee myös Suomelle

Ulkoministeriön vastauksen mukaan viisuminmyönnön keskeyttäminen kohdistuisi toimena suoraan kaikkiin Venäjän kansalaisiin, kun tähän asti pakotteita on suunnattu ensisijaisesti Venäjän johtoon ja ylempään hallintoon.

– Pakotteiden tulisikin laskea sodan oikeutusta tavallisten venäläisten mielissä. Putinin kannatus Venäjällä on sodan aikana noussut huippulukemiin, 83 prosenttiin. Venäjän retoriikka myös Suomea kohtaan on koventunut ja tästä pitäisi pystyä tekemään johtopäätöksiä, Rantanen perustelee.

Venäjä pelaa likaista peliä

Ulkoministeriö ei ottanut kantaa tulijoiden mahdolliseen turvallisuusuhkaan, vaan viittaa tavanomaisiin viisumi- ja maahantulokäytäntöihin.

– Erityisesti tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa meidän tulisi kiinnittää huomiota siihen, ettei Venäjä pääsisi tekemään myyräntyötä esimerkiksi kansalliselle turvallisuudellemme tai kansainvälisille tavoitteillemme. Yksittäisten agenttien tai vakoojasolujen käyttäminen kuuluu venäläisten likaisten pelien pelikirjaan, Rantanen kuvailee.

SUOMEN UUTISET