

PS ARKISTO
Ranne: Puhutaan sitten maahanmuutosta, verotuksesta, yrityspolitiikasta tai ilmastotoimista – kaikki nämä tekevät työn tekemisen ja yrittämisen kannattamattomaksi
Kansanedustaja Lulu Ranne ei ole vakuuttunut pääministeri Marinin hallituksen työllisyystoimista. – Tällä hallituskaudella on työllistetty tuhansia ihmisiä julkishallintoon byrokratiapuuhasteluun. Kehitys ei ole tervettä, koska Suomeen tarvittaisiin nyt nimenomaan yksityisen sektorin työpaikkoja, jolloin työllisyys samalla vahvistaisi julkista taloutta.
Perussuomalaiset on pitkään ollut suosituin puolue sekä duunarien että yrittäjien keskuudessa. Perussuomalaisille suomalainen työ ja yrittäminen tulee aina ensin ja vasta sitten, jos aikaa ja rahaa jää, voidaan keskittyä muihin asioihin.
Ainakin näennäisesti työllisyys on viime aikoina kohentunut, mistä esimerkkinä hallituksen ministerit ovat hehkuttaneet lähelle 75:ttä kohonnutta työllisyysastetta osoituksena hallituksen työllisyystoimien onnistumisesta.
Samaan aikaan työmarkkinoilla on kuitenkin tällä hetkellä paljon ongelmia. Satoja tuhansia on joko työtä vailla tai vajaatyöllistettyinä. Edelleen samaan aikaan julkisessa keskustelussa puhutaan myös työvoimapulasta.
Verotus alas ja toimeliaisuus ylös
Perussuomalaisten kansanedustaja Lulu Ranne huomauttaa, että Marinin hallituksen aikana työllistymistä on tapahtunut enimmäkseen julkiselle sektorille.
– Työllisyysasteen noususta ei kannattaisi puhua, kun samaan aikaan tehtyjen työtuntien määrä ei ole noussut, vaan pysynyt ennallaan tai jopa laskenut. Meillä on valtava ongelma siinä, että sääntely ja julkisten tehtävien määrä kasvaa, mikä sitten työllistää lähinnä virkamiehiä, Ranne sanoo.
Hän jatkaa, että tällä hallituskaudella on työllistetty tuhansia ihmisiä lähinnä byrokratiapuuhasteluun.
– Kehitys ei ole tervettä, koska Suomeen tarvittaisiin nimenomaan yksityisen sektorin työpaikkoja, jolloin työllisyys samalla vahvistaisi myös julkista taloutta. Jotta saamme lisää yksityisen sektorin työpaikkoja, meillä on oltava verotus kunnossa, jotta työn tekeminen on aina kannattavaa.
Verotus pitää siis saada alas ja toimeliaisuus ylös.
– Mitään tällaista ei ole tällä hallituskaudella tapahtunut, päinvastoin: julkisen talouden ja työllisyyden ongelmat ovat samoja, jotka olivat jo ennen koronaa. Nyt tarvitaan nimenomaan perussuomalaisia, jotta työn tekemisestä saadaan taas kannattavaa.
Suomalaiset haluavat tehdä töitä
Näennäisesti korkealle kohonnut työllisyysaste ei annakaan aihetta suuriin riemunkiljahduksiin, kun samanaikaisesti tarkastellaan Kelan ja työttömyyskassojen maksamien päivärahojen saajien määrää.
Suomen Uutiset kertoi viime viikolla, että maaliskuussa, jolloin työllisyysaste hipoi liki 75:ttä prosenttia, samaan aikaan työttömyysturvaa maksettiin 350 000 ihmiselle. Kansanedustaja Ranne toteaa, että tilanne kertoo siitä, että nykyhallituksen politiikka on johtanut yhä useamman riippuvaiseksi tulonsiirroista.
– Puhutaanpa sitten maahanmuuttopolitiikasta, veropolitiikasta, yrityspolitiikasta tai ilmastotoimista, kaikki nämä tekevät osaltaan työn tekemisen ja yrittämisen kannattamattomaksi. Väitän, että hallituksen ripustautuminen nykyisiin ilmastotoimiin ja vuoden 2035 hiilineutraalisuustavoitteeseen tulee vain lisäämään ongelmia ja tukien tarvitsijoita.
– Eihän tämä voi jatkua niin, että me Suomessa verotamme itsemme näännyksiin, ja meillä on samalla entistä enemmän kansalaisia, jotka tarvitsevat yhteiskunnan tukia tullakseen toimeen, Ranne sanoo.
Hän arvioi, että kansalaisten työhaluista asia ei jää vajaaksi.
– Tiedän, että suomalaiset haluavat tehdä töitä ja huolehtia omasta perheestä. Ei juuri kukaan halua jäädä tukien varaan, jos vain on olemassa aito mahdollisuus tehdä töitä, tulla toimeen omillaan ja samalla rakentaa Suomea.
Matalampi verotus hyödyttää kaikkia
Perussuomalaiset esittää työn ja yrittämisen verotuksen keventämistä, joka lisää työn tekemisen kannustavuutta ja madaltaa kynnystä vastaanottaa työtä.
OECD-maiden kokonaisveroasteen vertailuissa Suomi sijoittautuu usein kärjen tuntumaan. Veronlaskuvaraa siis olisi, jos vain byrokratiaa purettaisiin ja julkinen sektori luopuisi toissijaisista tehtävistä ja menoista.
– Meillä Suomessa on todellakin veronlaskuvaraa, jos julkinen sektori keskittyisi omiin ydintehtäviinsä ja karsisi turhia menoja. Matalampi verotuksen taso hyödyttää sekä työn tekijöitä että työnantajia. Olennaista on siis tarkastella, että julkiset rahat menevät vain kaikista tärkeimpiin kohteisiin, eli suomalaisten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta huolehtimiseen, Ranne sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- oma kansa yrityspolitiikka julkishallinto ilmastotoimet menoleikkaukset kannustimet tärkeysjärjestys Työllisyysaste suomalainen työ ja yrittäminen veronmaksajat hyvinvointi työttömät Sanna Marin Lulu Ranne Sosiaaliturva Turvallisuus perussuomalaiset hallitus verotus maahanmuutto
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Syyllistävä ”Greta Thunberg -politiikka” ei vähennä päästöjä tai suojele luontoa – Ranne: Ilmastotoimissa tarvitaan malttia ja itsesuojeluvaistoa

Perussuomalaiset: Hallituksen viimeisin vappulahja kansalle – vappusatasen sijasta aktiivimalli kakkonen ja eläkeputken poistaminen

Ministerit hehkuttavat kilpaa työllisyysastetta, samaan aikaan työttömyysturvan saajien määrä paisuu – maaliskuussa jo 350 000 Kelan ja työttömyyskassojen rahojen piirissä

Hallituksen kehysriihestä velkapommi – Riikka Purra ja Lulu Ranne: ”Ei mitään helpotuksia tavalliselle duunarille tai yrittäjälle”

Julkisen talouden suunnitelma 2023-2026 nojaa hallituksen itsepetokseen – ”Nykymenolla Suomi kohtaa jokaisen uuden kriisin entistä huonommassa kunnossa”

Purra: Suomalaisen veronmaksajan asema on surkea – ”Miksi maksamme tällaista määrää ahneelle valtion, kunnan ja pian hyvinvointialueen verokarhulle, jos emme hyödy siitä?”

Perussuomalaiset elpymispaketin valvonnasta: Suomen pitäisi valvoa Italiaa, koska siellä meidän rahat ovat

Perussuomalaiset julkisen talouden suunnitelmasta: Hallitus vieraantunut suomalaisten arjesta – valtion menoja on priorisoitava ja veroja laskettava

Ranne: Lapsille ja nuorille ei pidä levittää epätoivon viestiä
Viikon suosituimmat

Jussi Halla-aho: Jos ihminen muuttaa savimajasta tänne kerrostaloon länsimaisen elintason piiriin ilman että tarvitsee panna tikkua ristiin, niin kyllä se on aika ruhtinaallinen vaihtoehto
Ruotsi on yhteiskunnallinen laboratiorio, joka kertoo millaista Suomessa on parinkymmenen vuoden kuluttua. Kannustimet kotoutumiseen puuttuvat, kun valtio toteuttaa kotoutumisen tulijan puolesta. Jussi Halla-aho kehottaa kaikkia pohtimaan asioita maahanmuuttajan näkökulmasta. Suomi on kaukomailla todellisessa puutteessa elävän näkökulmasta uskomaton onnela.

Teemu Keskisarjan kolumni: Käykää valtamedian kimppuun aktivismin asein

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Yleisradio starttasi pride-aktivismin – ja samalla politikoi murrosikää lykkäävien, kyseenalaisten hormonihoitojen aloittamista lapsille ja nuorille
Yleisradion Pride-myötäily näyttäytyy ongelmallisena, koska Yle on julkinen organisaatio, jonka toiminnan kulujen maksamiseen osallistuvat myös ne kansalaiset, jotka eivät koe omakseen Pride-liikkeen poliittisia hankkeita esimerkiksi alaikäisten hormonihoidoista tai ”kolmannesta sukupuolesta”.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Professori: Jaettu inho länttä kohtaan yhdistää woke-liikkeen ja islamistit
Professori Gad Saad analysoi Bulletin-julkaisulle antamassaan haastattelussa pian julkaistavan kirjansa "Suicidal Empathy" aiheita sekä yhteiskunnan irrationaalisia eli loogisen ajattelun vastaisia uskomuksia niin sanottujen ”loisideoiden” kautta. Hän kritisoi voimakkaasti woke-ideologiaa, Greta Thunbergin asemaa länsimaisessa yhteiskunnassa sekä vasemmistolaisten ja islamistien liittoutumista.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

Suomen puolustusministeriön sisäänkäynnin sotkenut Palestine Action -järjestö kielletään Britanniassa terroristijärjestönä – aktivistit tekivät perjantaina vakavan rikoksen sotilasalueella
Sama kansainvälinen aktivistiryhmä Palestine Action, joka sotki Suomen puolustusministeriön pääsisäänkäynnin Helsingissä vaaleanpunaisella maalilla kesäkuun alussa, listattiin terroristijärjestöksi Iso-Britanniassa.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.