

LEHTIKUVA
Ranne: Suomen on suojeltava kansalaisiaan, yrityksiään ja talouttaan Ukrainan kriisin seurauksilta – ”Kaupalliset keskinäisriippuvuudet Venäjän kanssa eivät meitä suojele syntyneessä tilanteessa”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Lulu Ranne vaati tänään eduskunnan kyselytunnilla Suomen Venäjä-riippuvuuksien katkaisemista. Sen lisäksi Suomella on Ranteen mukaan velvollisuus suojella kansalaisiaan, yrityksiään ja talouttaan kriisin seurauksilta.
– Putinin Venäjä ei ollut integroitavissa länteen. Kaupalliset keskinäisriippuvuudet Venäjän kanssa eivät meitä suojele syntyneessä tilanteessa. Suomen riippuvuus Putinin Venäjän energiasta ja muista huoltovarmuutemme kannalta kriittisistä raaka-aineista on poistettava mahdollisimman nopeasti ja pysyvästi, sanoo Lulu Ranne.
Kansalaisiin kohdistuvaa iskua pienennettävä
Ranteen mukaan kyse ei ole nyt vain siitä, mitä pakotteita EU asettaa. Kansallinen velvollisuutemme on poistaa kaikki sellaiset vipuvarret, joilla Venäjä ja Putin voisivat painostaa nimenomaan Suomea.
– Joidenkin ministerien puheet pakotteiden vaikutuksista, että ”tämä hinta meidän tulee kestää”, eivät silti saa tarkoittaa, etteikö meidän tule pyrkiä pienentämään kansalaisiimme kohdistuvaa iskua.
Edes sota ei saa hallitusta laittamaan suomalaisia etusijalle
Ranne sanookin, että Ukrainan tukemisen ja Venäjä-riippuvuuksien poiston lisäksi poliitikkojen keskeinen tehtävä ja velvollisuus on nyt suojella kansalaisiamme, yrityksiämme ja talouttamme kriisin seurauksilta.
Elinkeinoministeri Mika Lintilä ei vastannut kysymykseen, miten kriisin vauriot kansalaisille ja yrityksille minimoidaan.
Näyttääkin siltä, että edes sota ei saa hallitusta laittamaan kotimaan asioita tärkeysjärjestykseen ja antamaan kustannusarmoa omille kansalaisilleen esimerkiksi tinkimällä ylikireistä ilmastotavoitteista, luopumalla turvetuotannon alasajosta tai laskemalla polttoaineiden hirvittävää verotusta, Ranne päättää.
Suomen Uutiset
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Venäjän energia Venäjä-riippuvuudet turpeen alasajo polttoaineiden verotus tärkeysjärjestys Mika Lintilä ilmastotavoitteet Venäjä-pakotteet Ukrainan kriisi kyselytunti Vladimir Putin Lulu Ranne Ukraina Venäjä Huoltovarmuus talous
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Maailma ottaa järkyttyneenä vastaan Venäjän sotatoimet

Jari Koskela toivoo Suomen lähettävän apua Ukrainaan: Suomi voisi lähettää Ukrainaan happigeneraattoreita

Ex-pääministeri Paavo Lipponen ja demarien puoluesihteeri konsultoivat Venäjän kaasuputkihankkeita – palkkioksi satoja tuhansia euroja

Halla-aho toivotti voimaa Ukrainan kansalle: Venäjän hallinto on rikollinen niin moraalisesti kuin myös kansainvälisen lain silmissä

Halla-aho: Kriisi Ukrainassa edennyt samaan tapaan kuin 1930-luvun lopulla – ”Ylivoimainen hyökkääjä perustelee hyökkäyssotaa itsepuolustuksella”

Minna Reijonen: Väestönsuojien tilanne on kartoitettava Ukrainan tilanteen johdosta

Antikainen: Kalliit polttoaineiden hinnat Suomessa johtuvat pääosin verotuksesta

Grönroos: Eurooppa on liikaa venäläisen energian armoilla, jyrkät ilmastotoimet nostavat hintoja entisestään – ”Hiilineutraalisuustavoitetta on siirrettävä”

Ukrainan kriisi voi johtaa Suomen energiavarmuuden uudelleenjärjestelyyn
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.

EVA:n tutkimus paljastaa arvomuutoksen: Suomalaiset kallistuvat oikealle, identiteettipolitiikka ei enää vetoa kansaan kuten ennen
Elinkeinoelämän valtuuskunnan tuore arvo- ja asennetutkimus osoittaa, että suomalaisten asenteet ovat siirtyneet selvästi oikeistolaisempaan suuntaan kuluneen vuosikymmenen aikana. Suomalaisista noin puolet (49 prosenttia) asemoi itsensä poliittisesti oikealle, vajaa kolmannes vasemmalle (31 prosenttia) ja viidesosa (19 prosenttia) keskelle.