Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Lulu Ranne vaati tänään eduskunnan kyselytunnilla Suomen Venäjä-riippuvuuksien katkaisemista. Sen lisäksi Suomella on Ranteen mukaan velvollisuus suojella kansalaisiaan, yrityksiään ja talouttaan kriisin seurauksilta.

Putinin Venäjä ei ollut integroitavissa länteen. Kaupalliset keskinäisriippuvuudet Venäjän kanssa eivät meitä suojele syntyneessä tilanteessa. Suomen riippuvuus Putinin Venäjän energiasta ja muista huoltovarmuutemme kannalta kriittisistä raaka-aineista on poistettava mahdollisimman nopeasti ja pysyvästi, sanoo Lulu Ranne.

Kansalaisiin kohdistuvaa iskua pienennettävä

Ranteen mukaan kyse ei ole nyt vain siitä, mitä pakotteita EU asettaa. Kansallinen velvollisuutemme on poistaa kaikki sellaiset vipuvarret, joilla Venäjä ja Putin voisivat painostaa nimenomaan Suomea.

– Joidenkin ministerien puheet pakotteiden vaikutuksista, että ”tämä hinta meidän tulee kestää”, eivät silti saa tarkoittaa, etteikö meidän tule pyrkiä pienentämään kansalaisiimme kohdistuvaa iskua.

Edes sota ei saa hallitusta laittamaan suomalaisia etusijalle

Ranne sanookin, että Ukrainan tukemisen ja Venäjä-riippuvuuksien poiston lisäksi poliitikkojen keskeinen tehtävä ja velvollisuus on nyt suojella kansalaisiamme, yrityksiämme ja talouttamme kriisin seurauksilta.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä ei vastannut kysymykseen, miten kriisin vauriot kansalaisille ja yrityksille minimoidaan.

Näyttääkin siltä, että edes sota ei saa hallitusta laittamaan kotimaan asioita tärkeysjärjestykseen ja antamaan kustannusarmoa omille kansalaisilleen esimerkiksi tinkimällä ylikireistä ilmastotavoitteista, luopumalla turvetuotannon alasajosta tai laskemalla polttoaineiden hirvittävää verotusta, Ranne päättää.

Suomen Uutiset