Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtaja, perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho toivoo Venäjän provosoimattoman hyökkäyssodan Ukrainaan tehneen kaikille selväksi Venäjän hallinnon olevan rikollinen niin moraalisesti kuin myös kansainvälisen lain silmissä. Tänään eduskunnan kyselytunnilla Halla-aho kysyi ulkoministeriltä, miten Venäjän johtoon tulee tässä uudessa tilanteessa suhtautua.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho aloitti puheenvuoronsa toivottamalla ukrainan kielellä voimaa Ukrainan kansalle tänä kauheana päivänä.

– Tänä aamuna Venäjän federaatio on aloittanut suunnitellun ja provosoimattoman hyökkäyssodan toista maata vastaan Euroopan maantieteellisessä keskipisteessä. Hyökkäys ja sitä edeltänyt diplomaattinen teatteri muistuttavat erehdyttävästi sitä prosessia, joka syyskuussa 1939 kulminoitui Saksan hyökkäykseen Puolaan, Halla-aho totesi.

Venäjän hallinto on rikollinen

Saksan hyökkäys Puolaan oli vedenjakaja, joka avasi lopullisesti niiden silmät, jotka vuosien ajan olivat uskoneet diplomaattiseen raiteeseen ja myöntyväisyyteen. Vastaavalla tavalla Halla-aho toivoi tämän päivän tapahtumien tehneen kaikille selväksi, että olemme tekemisissä hallinnon kanssa, joka ei ole rikollinen vain moraalisesti vaan myös kansainvälisen lain silmissä.

– Millaista uudelleenarviointia hyökkäyssota aiheuttaa sen suhteen, miten Venäjän johtoon tulee suhtautua ja miten sen toimiin tulee reagoida? Halla-aho kysyi ulkoministeriltä.

Suomen Uutiset