Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtaja, Espoon kaupunginvaltuutettu Simo Grönroos haluaa muutosta Espoon ilmastopolitiikkaan. Muutosesityksen Espoon kaupungin kehitysohjelmien hyötytavoitteisiin tehnyt Grönroos vaatii Espoota siirtämään kaupungin hiilineutraalisuustavoitteen vuodesta 2030 vuoteen 2050.

Espoon kaupunginvaltuutettu Simo Grönroos piti maanantaina Espoon kaupunginhallituksessa puheen Elinvoimainen Espoo ja Kestävä Espoo -ohjelmien hyötytavoitteisiin tekemistään muutosesityksistä.

Grönroosin mukaan Espoon ilmastopolitiikka on jyrkempää kuin Suomen ennestäänkin liian jyrkkä ilmastopolitiikka. Asumisen ja liikkumisen nousevat kustannukset ajavat tavallisia kansalaisia ahtaalle kautta Euroopan.

Liian jyrkät ilmastotoimet kohtuuttomia

Energian hinnan kallistumisessa ovat merkittävänä tekijänä jyrkät ilmastotoimet, jotka ovat ajaneet alas perinteisiä energiantuotantomuotoja. Kansainvälisen tilanteen kiristyminen Ukrainan sodan myötä tulee kiihdyttämään energian hinnan nousua entisestään.

– Liian jyrkät ilmastotavoitteet ovat kohtuuttomia kansalaisten elinolojen ja teollisuuden toimintaedellytysten kannalta. Ne ovat myös turvallisuuspoliittinen riski, koska Eurooppa on jo nyt joutunut liikaa venäläisen energian armoille, Grönroos muistutti.

– Edellä mainituista seikoista johtuen esitän, että Espoon hiilineutraalisuustavoite siirretään vuodesta 2030 vuodeksi 2050, joka on sama kuin Euroopan unionin tavoitetaso, Grönroos päätti puheensa.

Puhe kokonaisuudessaan luettavissa Simo Grönroosin Facebook-sivuilla.

SUOMEN UUTISET