Perussuomalaisten kansanedustaja Mari Rantanen on tehnyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen koskien viime päivinä kuohuttanutta Ylen Koulukone -palvelua ja sen sisältämiä tietoja yksittäisistä kouluista. Opetushallitus on Twitter-tilillään kertonut pyytäneensä Yleä olemaan julkaisematta tietoja.

– Opetushallitus on opetusministeriön alainen virasto ja viranomainen, joka toimii lain määräämissä puitteissa. Miksi viranomainen tahtoo puuttua aivan tavallisten tietojen julkaisemiseen ja kuka tai ketkä sensurointiyrityksen teki? Mari Rantanen kysyy.

Myös ministerit kritisoineet tietojen julkaisua

Opetusministeri Li Andersson (vas) sekä tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen (kesk) arvostelivat myös Ylen toimintaa koulukohtaisten tietojen julkaisemisesta. Honkonen epäili Twitterissä julkaisun eettisyyttä, ja Anderssonin mukaan kone leimasi vieraskielisiä oppilaita ja lisäsi eriarvoisuutta.

– Faktat eivät itsessään leimaa tai eriarvoista ketään. Mikäli monikulttuurisuus on rikkaus, kuten meille on vuosikaudet jauhettu, eikö koulukoneen nimenomaan pitäisi kannustaa vanhempia laittamaan lapsiaan niihin kouluihin, jossa vieraskielisiä on eniten, Rantanen perustelee.

Täystyrmäys oppilaita tasapäistäville kaavailuille

Helsingin kaupunginvaltuutettuna toimiva Rantanen ei ole valmis pääkaupungin suunnitelmaan, jossa luovuttaisiin painotetuista luokista segregaatiokehitykseen ja koulushoppailuun puuttumiseksi.

– Lapsia ei tule tasapäistää vaan lahjakkaita lapsia on kannustettava antamalla heille mahdollisuuksia harjoittaa ja kehittää lahjojaan. Päättäjien ei pidä korjata oman monikulttuurisuutta ihannoivan politiikkansa jälkiä lastemme kustannuksella, Rantanen sanoo.

SUOMEN UUTISET