Yle ja Helsingin Sanomat ovat jättäneet Helsingin kaupungille tietopyynnön päiväkotien vieraskielisten lasten osuuksista. Kasvatuksesta vastaava apulaispormestari näyttää olevan paniikissa siitä, että tietoja käytettäisiin Ylen koulukonetta muistuttavan ”päiväkotikoneen” laatimiseen. Hän syyttää tiedotusvälineitä yhteiskunnan vakauden horjuttamisesta.

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialasta vastaava apulaispormestari Nasima Razmyar kertoo Twitterissä, että Yle ja Helsingin Sanomat ovat jättäneet Helsingille tietopyynnön päiväkotien vieraskielisten lasten osuuksista. Razmyar vaikuttaa erittäin huolestuneelta siitä, että tietoja käytettäisiin Ylen koulukonetta muistuttavan päiväkotikoneen laatimiseen.

– Yle ja HS ovat jättäneet Helsingille tietopyynnön päiväkotien vieraskielisten lapsien osuuksista. Onko luvassa päiväkotikone? Razmyar kirjoittaa.

Apulaispormestari Nasima Razmyar jatkaa syyttämällä mediaa ”toiseuttamisesta” ja yhteiskunnan vakauden horjuttamisesta.

– Yhteiskunnan vakaus syntyy yhtenäisyydestä. Toiseuttaminen kielen tai syntyperän perusteella on vakava asia. Me vs. muut -ajattelu on aina vahingollista.

Massamaahanmuutto vähentää yhtenäisyyttä

Useat kommentoijat huomauttavat Razmyarille, että hänen kannattamansa massamaahanmuutto nimenomaan vähentää yhtenäisyyttä ja yhteiskunnan vakautta.

– Yhteiskunnan vakaus todellakin syntyy yhtenäisyydestä. Te taas tietoisesti hajoitatte tuota yhtenäisyyttä muun muassa roudaamalla maahan ulkomaalaisia, kirjoittaa perussuomalaisten Espoon kaupunginvaltuutettu Jiri Keronen.

Aikooko apulaispormestari estää tietojen julkaisun?

Monet kommentoijat ovat huolissaan siitä, aikooko apulaispormestari Nasima Razmyar pyrkiä viivyttämään tai peräti estämään pyydettyjen tietojen julkaisemista. Avoimuutta ja vapaata tiedonsaantia peräänkuulutetaan useissa puheenvuoroissa.

Ylen koulukoneesta käydyn kiivaan keskustelun yhteydessä apulaispormestari Nasima Razmyar syytti Yleä ennakkoluulojen lietsomisesta ja lasten arvottamisesta.

– Ylen julkaisema koulukone, jolla koulushoppailuun kannustetaan, on todella mauton tapa käsitellä yhteiskunnan eriarvoisuutta. Lasten arvottaminen tällä tavoin on räikeän toiseuttavaa ja väärin, Razmyar kirjoitti.

SUOMEN UUTISET