Ei ole yllätys, että vasemmistoliitto tai elinkeinoelämä yrittää kaikin keinoin ehkäistä keskustelun maahanmuuton järkyttävästä vaikutuksesta suomalaisille kouluille. Mutta uutta on se, että Opetushallitus yrittää tahallaan puuttua median toimintaan, jottei maahanmuuttajien määriä koskevia tietoja julkaistaisi.

Tapahtumat lähtevät liikkelle, kun Yle julkaisee Koulukoneen, josta voi tarkastella koulukohtaisesti niiden oppilaiden määrää, jotka opiskelevat suomea toisena kielenä (S2).

Tutkimuslaitos ETLAn johtaja Hanna Virtanen älähtää:

Hetken päästä opetusministeri Li Andersson paheksuu voimakkaasti S2-oppilaiden määrän julkaisemista. Anderssonin kommentti on hyvin ristiriitainen, sillä hän toteaa viestissään epäsuorasti, että mitä enemmän koulussa on maahanmuuttajia, sen huonommasta koulusta on kyse.

Toisaalta Andersson kannattaa itse politiikkaa, joka lisää maahanmuuttajien määrää kouluissa. Eli Andesson tietää maahanmuuton heikentävän koulujen tasoa, mutta hän vaatii, ettei tiedotusväline saisi julkaista tietoja. Anderssonin maahanmuuttomyönteinen ideologia on kävellyt koulujen oppimistulosten yli. Hän tietää tämän itsekin, mutta vaatii piiloon dataa, josta asia käy ilmi.

On jo sinänsä aika paksua, että taloudellinen tutkimuslaitos ja istuva ministeri suuttuvat, kun tiedotusväline julkaisee dataa kouluista.

Mutta vielä omituisemmaksi tapaus menee, kun opetushallitus ilmoittaa yrittäneensä estää kiusallisten tietojen julkaisun:

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra paheksuu opetushallituksen toimintaa:

Ruotsinkielisissä kouluissa kaikki on toisin

Ylen koulukoneen tietojen perusteella voi esimerkiksi päätellä, että Espoon ruotsinkielisissä kouluissa ei maahanmuuttajia juuri näy. Asian nostaa esille RKP:n kansanedustaja Anders Adlercreutzille vastaava yksityishenkilö Anders W.:

Yksityishenkilön julkaisemissa Koulukoneen kuvissa näkyy, kuinka huikea ero espoolaiskoulujen välillä vallitsee.

SUOMEN UUTISET