Kansanedustaja Minna Reijonen otti eduskunnan täysistunnossa esille dieselveron poistamisen, joka helpottaisi huomattavasti sekä kuljetusyrittäjien että haja-asutusalueilla asuvien taloutta. Valtiovarainministeri Annika Saarikon vastaus ei jättänyt asiassa tulkinnan varaa.

– Suomi kulkee kumipyörillä, ja kuten tiedetään, autot ovat meillä välttämättömyys, totesi perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen eduskunnan täysistunnossa.

Hallitus korottaa nyt väliaikaisesti työmatkavähennystä, mutta työmatkailijoiden lisäksi hallituksen tulisi Reijosen mielestä ottaa huomioon myös muut autoilijat, jotka käyvät kaupassa, lääkärissä, harrastuksissa tai vaikkapa tapaamassa omaisiaan toisella paikkakunnalla. Reijonen halusi tietää, miten heidän nousseita kulujaan aiotaan huomioida.

Saarikko: Liikenteen veroeuroja tarvitaan

Reijonen piti jakeluvelvoitteen alentamista hyvänä asiana, mutta siihen tulisi puuttua vieläkin tiukemmin. Perussuomalaiset ovat ajaneet polttoaineveron alennuksia.

– Milloin Suomi puuttuu tähän verotukseen vielä enemmän? kysyi Reijonen.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko sanoi, ettei dieselveroa poisteta, ja selitti, kuinka näitä liikenteen veroeuroja tarvitaan, oppositio kun on halunnut lisärahaa mm. sairaanhoitajille ja poliisille.

– Kovasti ihmettelen, että juuri nämä asiat laitetaan vastakkain. Onhan hallituksen hankkeissa aika monta turhempaa kohdetta, mistä voitaisiin ihan huoletta leikata ja lisätä niistä rahaa vaikka sairaanhoitajille ja poliiseille, toteaa Reijonen.

Hallituksen arvopohja ei muutu

Reijonen kummasteleekin hallituksen arvopohjaa, joka pysyy järkähtämättömänä maailmantilanteen muuttumisesta huolimatta.

– Ulkomaille ja kaikenlaisiin toissijaisiin ideologisiin hankkeisiin riittää aina ja joka tilanteessa rahaa, eikä se tunnu koskaan olevan mistään pois, eikä niistä koskaan voi leikata, toteaa Reijonen.

Jos halutaan rahaa terveydenhuoltoon, teiden kuntoon, poliisille tai lähes mihin tahansa tavallisen suomalaisen elämään vaikuttavaan kohteeseen, niin aina myös leikkaukset kohdistuvat tavallisen suomalaisen elämään.

Suomen Uutiset