Hallitus aikoo nyt tehdä laittomasta laillista ja ajaa eteenpäin uudistusta, jonka perusteella laittomasti maahan tulleet saisivat jäädä tänne, eli tehdä laittomasta maahantulosta laillista. Tämä hallituksen ajama uudistus koskisi jopa 3 000 henkilöä. Perussuomalaisten kansanedustaja Minna Reijonen ihmettelee hallituksen kurittomaksi mennyttä meininkiä.

Jos esimerkiksi Irakista tullut turvapaikanhakija saa hakemukselleen myönteisen päätöksen, hän voi jäädä Suomeen. Hallituksen ajamassa uudistuksessa sama turvapaikanhakija voisi jäädä Suomeen silloinkin, kun turvapaikkapäätös on kielteinen.

Kansanedustaja Minna Reijonen pitää esitystä vähintäänkin erikoisena.

– Käytännössä aina voi jäädä Suomeen. Tämä herättää myös kysymyksen, mikä merkitys suomalaisella turvapaikkajärjestelmällä on, jos kaikki kuitenkin saavat jäädä? Reijonen kysyy.

Suomessa ei riitä rahaa kaikkeen

– Olen järkyttynyt siitä, ettei hallitus halua tehdä mitään lainsäädännön osalta. Nyt näyttää siltä, että oikeasti aiotaan tarjota laillista oleskelua Suomessa kaikille, vaikka jopa ilman perusteita laittomasti maahamme tulleille, Reijonen ihmettelee.

Reijosen mielestä hallitus ei halua hoitaa välikysymyksessä esiintuotua hätätilapykälää kuntoon eikä nähtävästi aio tehdä mitään lainsäädäntöä rajaturvallisuuden parantamiseksi.

– Suomessa ei riitä rahaa kaikkeen. On myös huomioitava Suomen ja suomalaisten turvallisuus, Reijonen sanoo.

Suomen Uutiset