Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi tänään eduskunnassa, että hallitus ei tunnista uhkaa, turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttöä eikä ihmisten hyödyntämistä yhteiskunnan vastaisessa toiminnassa. – Juuri siksi on erittäin tärkeää huolehtia siitä, että tänne ei vain voi kävellä sisään.

Juuri ennen eduskunnan välikysymyskeskustelun alkamista maailmalle levisi uutinen, jonka mukaan hallitus suunnittelee tuhansille kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille oleskeluluvan antamista. Ilta-Sanomien mukaan kyse on äitiyslomalle jääneen Maria Ohisalon (vihr) hankkeesta, joka on siirtynyt uudelle sisäministeri Krista Mikkoselle (vihr).

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra sanoi hetki sitten eduskunnassa, että hallitus ei tunnista uhkaa, turvapaikkajärjestelmän väärinkäyttöä eikä ihmisten hyödyntämistä yhteiskunnan vastaisessa toiminnassa.

– Olitpa siis oikeutettu kansainväliseen suojeluun tai et, sinun pitää hallituksen mukaan saada jäädä maahan. Juuri siksikin on erittäin tärkeää huolehtia siitä, että tänne ei vain voi kävellä sisään.

Eduskunnassa on parhaillaan menossa välikysymyskeskustelu, jossa hallitus vastaa opposition välikysymykseen. Perussuomalaiset, kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt tekivät välikysymyksen Suomen varautumisesta siirtolaisvirtojen ohjaamiseen perustuvaan hybridivaikuttamiseen.

Suomi ei saa olla muita houkuttelevampi kohde

Purra painottaa, että Suomi ei saa olla sen houkuttelevampi kohdemaa kuin muutkaan.

– Tällä hetkellä me olemme, ja kuten kuvasin, hallitus jälleen haaveilee lainsäädännön löysäämisestä muun muassa antamalla laittomasti maassa oleville erillisen luvan jäädä maahan. Salakuljettajien, hybridivaikuttajien ja tavallisten siirtolaisten tiedossa on, minne kannattaa suunnata ja millaisia porsaanreikiä maahan pääsyyn ja jäämiseen voidaan hyödyntää. Jokainen ministerin ajattelematon ulostulo on kuin kutsuhuuto.

Perussuomalaiset haluaa hätätilapykälät rajavartio- ja ulkomaalaislakiin, jolloin turvapaikkahakemusten vastaanottaminen voidaan keskeyttää yleisen järjestyksen ja kansallisen turvallisuuden vuoksi.

– Itsenäisellä ja täysivaltaisella valtiolla pitää olla oikeus ja velvollisuus suojata itseään ja kansalaisiaan ja päättää, kuka saa tulla sen alueelle ja kuka ei. Valtio, jolta tällainen oikeus puuttuu, syystä tai toisesta, ei ole täysivaltainen, Purra sanoi eduskunnassa.

SUOMEN UUTISET