Perussuomalaisten kansanedustaja Jani Mäkelä nosti välikysymyskeskustelussa esille myös tuoreen uutisen, jonka mukaan hallitus suunnittelee tuhansille kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille oleskeluluvan antamista. Mäkelä vaatii saada tietää, onko hallitus tuomassa tällaisen esityksen eduskuntaan.

Eduskunnan välikysymyskeskustelussa hallitus vastasi tänään opposition välikysymykseen Suomen varautumisesta siirtolaisvirtojen ohjaamiseen perustuvaan hybridivaikuttamiseen.

Juuri välikysymyskeskustelun alkamista ennen Ilta-Sanomat uutisoi, että hallitus suunnittelee tuhansille kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille oleskeluluvan antamista. Lehden mukaan kyse on äitiyslomalle jääneen Maria Ohisalon (vihr) hankkeesta, joka on siirtynyt uudelle sisäministeri Krista Mikkoselle (vihr).

Tähän saakka on ollut epäselvää, miten hallitus varautuisi mahdolliseen siirtolaisia ruutina käyttävään hybridihyökkäykseen, ja miksi ministerien lausunnot ovat keskenään erilaisia, kun samankin ministerin lausunnot eroavat toisistaan päivästä riippuen.

”Saisiko selvän vastauksen edes yhteen kysymykseen?”

Kansanedustaja Jani Mäkelä sanoi tänään eduskunnassa, että välikysymys tarvitaan nimenomaan siksi, että hallitukselta ei muuten saada vastauksia kysymyksiin eikä lupauksia toimenpiteistä turvallisuusuhkan korjaamiseksi.

Mäkelä nosti esille myös tuoreen Ilta-Sanomien uutisen.

– Nyt tässä salissa on useita kertoja esitetty kysymys tästä tuoreesta tiedosta, että hallitus olisi valmistelemassa esitystä siitä, että luvatta maassa olevat kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt saisivat oleskeluluvan, vaikkei heillä ole mitään perustetta maassa oleskeluun. Olisiko nyt mahdollista saada tähän yhteen kysymykseen selvä vastaus? Onko hallitus tuomassa tällaisen esityksen eduskuntaan vaiko ei, pääministeri Marin?

Vastausta odotellaan yhä.

SUOMEN UUTISET