Keskiviikkoisessa eduskunnan täysistunnossa käsiteltiin perussuomalaisten ja muun opposition tekemää välikysymystä siirtolaiskriisin torjumisesta ja siihen varautumisesta. Perussuomalaisten kansanedustaja Jenna Simula tylytti hallituksen löperöä linjaa puheenvuoroissaan.

Vihreä sisäministeri Krista Mikkonen vakuutteli välikysymyskeskustelussa, että useita toimia on jo tehty ja ollaan tekemässä. Hallituksen vastauksesta kuitenkin selvisi, että jopa massiivisen invaasion sattuessa kohdalle rajoja ei voitaisi sulkea ja turvapaikanhakua keskeyttää, kuten välikysymyksessä vaadittiin.

– Tosiasia on se, ettei Suomi voi sallia uutta laittomien siirtolaisten aaltoa, vaan meidänkin lainsäädäntöömme tarvitaan mitä pikimmin hätätilapykälä massasiirtolaisuuden estämiseksi ja rajojen sulkemiseksi. Meillä on jo paljon konkreettisia esimerkkejä siitä, mitä tapahtuu, kun siirtolaisvirroista tulee hallitsemattomia. Tämä voi tulla vihervasemmistolle yllätyksenä, mutta kaikki siirtolaiset eivät tule rajojen yli hätää kärsivinä, hyvissä aikeissa ja vilpittömin mielin, Jenna Simula huomautti.

Sisäministeriön hanke suoranaista hölmöyttä

Samalla, kun siirtolaisvirtoja ohjautuu yhä enemmän Euroopan unionin ulkorajoille ja paine kasvaa, hallitus jatkaa maahanmuuttopolitiikan löysentämistä keskustan toimiessa hiljaisena yhtiömiehenä. Esimerkiksi pakolaiskiintiötä aiotaan nostaa ensi vuonna 1 500 henkilöön, jota hallituspuolue keskusta kansanedustaja Juha Pylvään suulla vielä syyskuussa vastusti, mutta joutui jälleen taipumaan. Samaan aikaan vihreiden annetaan äänestää valiokunnissa hallituksen linjaa vastaan ja keskusta seuraa kiltisti vieressä.

– Nyt sisäministeri Mikkosen ministeriössä valmistellaan virkamiestyönä keinoja, joiden päätarkoituksena on mahdollisuus antaa oleskelulupia 3 000:lle Suomessa olevalle ihmiselle ilman, että todellista hätää edes on. Siis näillä ihmisillä ei ole mitään laillista perustetta olla Suomessa, mutta sellainen halutaan luoda. Mitä muuta sekään on kuin suoranaista hölmöyttä? ihmetteli Simula täysistunnossa.

Ajaako kokoomus kaksilla rattailla?

Oppositiopuolue kokoomuskin on vastustanut laajasti ministeriön aikeita, mutta viime kauden lopulla silloinen sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) puuhasi Irakista passidelegaatiota Suomeen, jossa ajatus oli täsmälleen sama kuin sisäministeriöllä nyt.

– Kyseessä ovat joko kahdet rattaat tai sitten kokoomus on pikkuhiljaa siirtymässä perussuomalaisten linjoille, Jenna Simula arvelee.

Suomen Uutiset