Eduskunta käsitteli keskiviikkona opposition yhteistä välikysymystä, jossa oppositio vaatii hallitusta päivittämään valmiuslain vastaamaan ajankohtaisiin turvallisuusuhkiin. Hallituksen reaktio oli odottamaton. Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee, eikö vihreissä ja vasemmistoliitossa ymmärretä Valko-Venäjän rajan tilannetta vai eikö siitä vain välitetä.

Sen sijaan, että hallituspuolueista olisi vastattu asianmukaisesti opposition esiin nostamiin perusteltuihin huoliin, sekä sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) että edustaja Jussi Saramo (vas.) keskittyivät puheenvuoroissaan demonisoimaan ja haukkumaan oppositiota.

– Kysymys kuuluu, eikö vihreissä ja vasemmistoliitossa ymmärretä tilannetta Valko-Venäjän ja sen naapurimaiden rajalla vai eikö näissä puolueissa vain välitetä hybridivaikuttamisen uhasta? perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee.

Sisäministeriöllä ihan oma tilannekuvansa

Erityistä hämmästystä Antikaisessa herättää sisäministeriön toiminta, joka tuntuu olevan hallitusohjelman lisäksi muiden EU-maiden muodostaman tilannekuvan vastainen. Muissa Euroopan maissa linja ei-työperäiseen maahanmuuttoon on tiukentunut ja on ymmärretty, että hybridioperaatioissa EU-alueelle voi tulla sosiaaliturvan tavoittelijoiden lisäksi myös EU:lle vihamielisten maiden, kuten Valko-Venäjän, kouluttamia terroristeja.

– Yksikään järkevä hallitus ei halua tällaisia henkilöitä maahansa. Mutta mitä tekevät vihreät? Pohtivat kuumeisesti keinoja, joilla maahan laittomasti kielteisen turvapaikkapäätöksen jälkeen jääneille voitaisiin antaa oleskeluluvat, Antikainen painottaa.

Vihervasemmiston päällimmäisenä huolena muukalaisviha

Hybridiuhkien sijasta vihreiden ja vasemmiston huolenaiheena tuntuu olevan vain muukalaisviha. Useat turvallisuusasiantuntijat ovat korostaneet sitä, että poikkeustilanteisiin on varauduttava ennalta, jotta lainsäädäntö on kunnossa, kun tilanne on päällä.

– Vihreät tuntuvat kuitenkin puheissaan olevan sitä mieltä, että todellinen ongelma on muukalaisviha. Eivätkö he ymmärrä, ettei missään maassa kansa suhtaudu positiivisesti siihen, jos maahan tulee kutsumattomia vieraita, jotka tehtailevat lukumääräänsä verrattuna valtavat määrät rikoksia?

– Luulisi, että 17-kertainen todennäköisyys syyllistyä raiskausrikoksiin kantaväestöön nähden kiinnostaisi feministeiksi julistautuneita, mutta intersektionaalisuus kai tarkoittaa sitten sitä, että jos uhrihierarkian ylemmällä tasolla oleva raiskaa tai ryöstää kantaväestön edustajia, ainoa vaihtoehto on yrittää vaieta todellinen ongelma kuoliaaksi ja yrittää tukahduttaa keskustelu leimaamalla ongelmasta puhuvat muukalaisvihamielisiksi, Antikainen moittii.

Suomen Uutiset