Ihmiskunta saa jatkuvasti todistaa tieteen riemuvoittoja. Niihin ei välttämättä kuulu mahdollinen uusi sotateknologia, jolla pyritään vaikuttamaan kohteen eli uhrin aivoihin. Tekniikkaa voidaan käyttää yhtenä osana hybridivaikuttamista.

Kuubassa ensimmäisen kerran havaittu ja sieltä nimensä saanut ”Havannan syndrooma” on edelleen vailla selitystä. Onko kyseessä herkkähipiäisten amerikkalaisdiplomaattien joukkohysteria vai täysin uudentyyppinen ase?

Syndrooman uhrit ovat kertoneet epämiellyttävästä äänestä, joka ei ole hävinnyt, vaikka he ovat peittäneet korvansa. Uhreilla on ollut myös päänsärkyä, univaikeuksia ja vaikeuksia muistaa asioita.

– Oireiden todennäköisin syy on jonkin tyyppinen suunnattu energia, arvelee professorina Yhdysvaltain armeijan esikunnassa Pentagonissa työskentelevä James Giordano.

Todellisia tai kuviteltuja tauteja

Giordanon mukaan Havannan syndrooman aiheuttaa 2000-luvun uudentyyppinen ase. Sofistikoidulla tekniikalla pyritään oletettavasti vaikuttamaan kohteen kykyyn käyttää aivojaan ja ohjata aivotoimintaa uhrin vahingoittamiseen.

– Ei tarvita luoteja tai mitään muutakaan, joka kirjaimellisesti haavoittaisi aivoja. Kohdetta pyritään manipuloimaan hienovaraisella ja salakavalalla tavalla.

Sotatieteellisen tutkimuksen avulla on jo 1900-luvulla luotu yhdisteitä, joilla voidaan vaikuttaa suoraan aivoihin. Nyt hyödynnetään suurten tietomassojen analysointia ja koneoppimista, joiden avulla voidaan vaikuttaa yksilön henkiseen ja neurologiseen tilaan. Tavoitteena on yksinkertaisesti saada ihminen sairastumaan todelliseen tai kuviteltuun tautiin.

SU

SUOMEN UUTISET