Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas piti eilisessä välikysymyskeskustelussa Suomen kansallisen turvallisuuden suurimpana uhkana vihreää ideologiaa. Jos keskenään riitelevä hallitus ei kykene riitelyltään varautumaan laajamittaisen maahantulon uhkaan, ei Suomen kansa tarvitse sellaista hallitusta omaa turvallisuuttaan heikentämään.

Kansanedustaja Mauri Peltokangas totesi eilisessä välikysymyskeskustelussa, että Valko-Venäjän täysin selväksi tullut hybridioperaatio on saanut Euroopan unionin näyttämään heikolta, varautumattomalta ja suoraan sanottuna naurettavalta. Puola, joka on koko unionissa olonsa ajan ollut suvereenisti oman kansansa etujen asialla ja tästä syystä saanut EU:n mustan lampaan maineen, on nyt saamassa sankarin maineen pitäessään unionin ulkorajat tiukasti kiinni Valko-Venäjän masinoimalta massasiirtolaisuudelta.

– Suomi sen sijaan näyttäytyy tämän asian edessä vielä EU:takin naurettavampana, ja kiitos siitä kuuluu yksinomaan hallitukselle, jonka mielestä vuonna -51 tehty Geneven sopimus on vahvempi kuin perustuslakimme antama oikeus toimia ulkoisen uhan estämiseksi.

– Hallituksen logiikka on uskomaton, ja sen sijaan, että varautuisimme massasiirtolaisuuden estämiseen, hakee hallitus oikeutuksia maahantulolle ihmisoikeuksista ja osin aikansa eläneistä kansainvälisistä sopimuksista. Laajamittainen maahantulo ei ole ihmisoikeus, oli sitten kyse vieraan vallan hybridisodankäynnistä tai ihmissalakuljettajien toiminnasta, Peltokangas totesi.

Hallitus unohtanut tärkeimmän tehtävänsä

Peltokangas pitää valitettavana sitä, että Valko-Venäjä käyttää surutta parempaa elintasoa hakevia ihmisiä hybridisodankäyntinsä välikappaleina, mutta Suomi ei voi kansakuntana olla vastuussa näistä ihmisistä, vaikka hallitus ja sisäministerit Maria Ohisalo ja Krista Mikkonen ovat lausunnoissaan tällaisen kuvan ulospäin antaneetkin, unohtamatta vihreää ulkoministeri Pekka Haavistoa, joka ei sulkisi rajaa Puolan tapaan täysin.

– Vastuu ei ole meidän sen kummemmin kuin minkään muunkaan EU-maan. Vastuu on yksinomaan Valko-Venäjän, ja Euroopan unionin on vastattava tähän sulkemalla ulkorajat ja lopettamalla turvapaikkahakemusten vastaanottaminen, kunnes viesti on Valko-Venäjälle täysin selvä.

– Vihreiden sijaistavan sisäministerin mielestä opposition välikysymys on uhka kansalliselle turvallisuudelle. Minä olen sitä mieltä, että vihreä ideologia on se suurin tämänhetkinen uhka kansalliselle turvallisuudellemme, ja hallitukselta on unohtunut sen tärkein tehtävä, omien kansalaistensa turvallisuudesta huolehtiminen. Näyttää siltä, ettei hallitus kykene rivejänsä suoristamaan ja yhteistä linjaa tässäkään asiassa muodostamaan, Peltokangas totesi.

Suomalaisten ihmisoikeudet hallitukselle toisarvoisia

Jännitteet Euroopan unionin itäisillä ulkorajoilla kasvavat, viimeisimpänä esimerkkinä Venäjän ja Ukrainan räjähdysherkkä tilanne. Jos Suomen hallitus riitelee keskenään laajamittaiseen maahantuloon varautumisesta eikä kykene riitelyltään nopeaan varautumiseen, ei Peltokankaan mielestä Suomen kansa tarvitse tällaista hallitusta sisäistä turvallisuuttaan heikentämään.

– Näinä epävarmoina aikoina meillä on oltava sellainen hallitus, joka kykenee nopeasti vastaamaan ulkopuolelta tuleviin uhkiin ja näyttämään muulle maailmalle, että pienestä koosta huolimatta tänne ei rajojen yli tuosta vain lompsita, vaan rajat ovat tarvittaessa kiinni. Nyt hallitus kipuilee ja riitelee keskenään eikä osaa kuin huolehtia siitä, että mahdollisten tulijoiden ihmisoikeusasiat ovat kaikilta osin kunnossa. Toisarvoisia ovat oman maan kansalaisten ihmisoikeudet, Peltokangas murehti.

Tumput suorina seisominen on oman kansan pettämistä

Peltokangas pitää Suomen sisäisen turvallisuuden varmistamista yhtenä valtiovallan tärkeimmistä päätehtävistä. Sisäministerien viimeaikaisista ulostuloista on saatu todeta, että maailmanhalaaminen, humanitaarisuus ja muiden kansojen ihmisoikeudet menevät hallituksen prioriteeteissa oman kansan ohi oikealta ja vasemmalta. Peltokangas joutuikin ikäväkseen toteamaan, että hänen mottonsa ”realismi on rikkautta, rajat rakkautta” ei nykyhetkeen sovi.

– Kun seuraamme nykyhetkeä Valko-Venäjän ja Puolan rajalla, ovat sisäministeriemme, niin edellisen kuin nykyisenkin, kannanotot erityisen huolestuttavia ja mielestäni selkeästi uhka kansalliselle turvallisuudelle. Sisäisen turvallisuuden uhka numero yksi on mielestäni ministeri, joka sivuuttaa selvät uhat, jättää ennaltaehkäisevät toimet tietoisesti tekemättä ja täten saattaa kansalaisten turvallisuuden ja koko yhteiskuntamme avoimeksi vakavillekin hybridihyökkäyksille.

– Ennaltaehkäisevät toimet ovat realismia, rakkautta ja viisautta. Tumput suorina seisominen ja tekemättä jättäminen on oman kansan pettämistä. Katson, että mikäli sisäministeri ei ryhdy välittömästi toimiin raja- ja turvapaikkalainsäädännön ajantasaistamiseen siten, että tuo eduskuntaan nopeutetusti esityksen hätätilapykälästä turvapaikkaprosessin keskeyttämisestä, laiminlyö ministeri tärkeimmän tehtävänsä: Suomen kansan sisäisen turvallisuuden varmistamisen.

– Se, onko ministeri, joka laiminlyö tärkeimmän tehtävänsä, oikeutettu hillotolppaansa, onkin seuraavaksi mieleeni nouseva vakava kysymys, Peltokangas pohti.

Suomen Uutiset