

LEHTIKUVA
Rinne suli Orbanin edessä – hallituksen linja kärsi nöyryytyksen Euroopassa
EU-maissa on keskusteltu viime aikoina EU-tukien sitomisesta oikeusvaltioperiaatteen noudattamiseen. Maita, jotka eivät toimisi EU:n määrittelemän oikeusvaltioperiaatteen mukaisesti, voitaisiin rankaista tukien menetyksellä.
Oikeusvaltioperiaate on tärkeä osa länsimaista yhteiskuntaa, mutta sitä ei perussuomalaisten mielestä tule politisoida, perussuomalaisten suuren valiokunnan jäsenet toteavat.
– Ketään ei saa rankaista rajojensa valvomisesta, tiukasta maahanmuuttopolitiikasta tai kriittisestä suhtautumisesta EU:n vallan laajentamiseen.
Unkari ei taivu uudelle mekanismille
Suomen hallitus pääministeri Antti Rinteen (sd.) johdolla on ajanut päinvastaista linjaa. Suomi on EU:n puheenjohtajamaan asemassa hyökännyt voimakkaasti Puolaa ja Unkaria vastaan oikeusvaltioperiaatteen varjolla.
Rinne avasi näkemyksiään Unkarin pääministeri Viktor Orbánille. Orbán totesi, ettei Unkari vastusta Suomen ajamaa mallia, mutta se pitää uutta mekanismia turhana.
– Ongelmia oikeusvaltion suhteen on monissa maissa, Suomessakin. Nämä ongelmat hallitus on yrittänyt sivuuttaa ja painostaa muutamia maita ideologisin perustein, perussuomalaiset toteavat.
Eurooppalainen vappusatanen
Hallituksen linja kärsi nöyryytyksen Euroopassa. Oikeusvaltioperiaatteen kytkennästä rahoitukseen tulee sopu, mutta se koskee vain EU:n varojen väärinkäyttöä ja korruptiota.
– Hallituksen ajama oikeusvaltion politisointi on kadonnut kuin tuhka tuuleen. Rinne sanoo tämän olevan ”eräänlainen kevytversio” (HS 1.10.2019) – lieneekö eurooppalainen vappusatanen, perussuomalaiset kommentoivat.
Liittolaisia tarvitaan
Perussuomalaiset pitävät tärkeänä varojen väärinkäytön ja korruption vastaista toimintaa, mutta muistuttavat, että kyseiset kielteiset ilmiöt ovat jo laittomia.
– Puheenjohtajamaana Suomen pitäisi tukea oman työllisyytensä, liikenteensä ja teollisuutensa toimintaedellytyksiä – ei vaatia kannaltamme vahingollisia ilmastotoimia tai riidellä eri jäsenmaiden kanssa joutavuuksista. Kaikki mahdolliset liittolaiset tarvitaan kansallisen etumme valvomiseksi, perussuomalaiset muistuttavat.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- EU-tuet EU-kriittisyys Oikeusvaltioperiaate Rajavalvonta Maahanmuuttopolitiikka Viktor Orbán Unkari Puola Antti Rinne Suomi perussuomalaiset hallitus korruptio
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Unkarin suurlähettiläs muistuttaa: Oikeusvaltio sijaitsee kunkin maan sisällä

EU-jäsenvaltioiden parlamentaarikot keskustelivat Eduskunnassa maahanmuuttopolitiikasta – Purra: ”Selvästi kuultavissa, että nyt on siirrytty kriittisempään ja realistisempaan suuntaan”

Halla-aho kansallismielisten puolueiden menestyksestä: EU on epäonnistunut ratkaisemaan ongelmia, jotka koskettavat tavallista ihmistä

Huhtasaari tuomitsi Brysselissä ministeri Tuppuraisen ja Suomen EU-linjan: ”Kun ei vaadi EU:lta Suomen etua neuvotteluissa, saa maineen kilttinä tyttönä – jota ei kuunnella”
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.