

LEHTIKUVA
Huhtasaari tuomitsi Brysselissä ministeri Tuppuraisen ja Suomen EU-linjan: ”Kun ei vaadi EU:lta Suomen etua neuvotteluissa, saa maineen kilttinä tyttönä – jota ei kuunnella”
Suomalainen EU-myönteinen ja -kielteinen linja törmäsivät tänään Brysselissä pidetyssä Euroopan parlamentin perussopimusasioiden valiokunnan kokouksessa, jossa eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) esitteli Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ohjelmaa.
Euroopan parlamentin jäsen Laura Huhtasaari (ps.) kritisoi Suomen hallituksen EU-poliittista linjaa sekä evästi Tytti Tuppuraista Britannian EU-eroon ja EU-laajentumiseen liittyvissä asioissa.
Huhtasaari kritisoi ministeri Tuppuraista ja Suomen hallitusta pakkomielteisen myönteisestä ja sovittelevasta EU-linjasta, joka laiminlyö kansallisen edun.
– Kun ei vaadi EU:lta Suomen etua neuvotteluissa, saa maineen kilttinä tyttönä, jota ei kylläkään kuunnella, kuvasi Huhtasaari vertauskuvallisesti Tuppuraisen ja Suomen EU-linjaa.
Jäseniksi pyrkimässä nettosaajia
Huhtasaaren mukaan EU on kriisissä, jossa samaan aikaan unionista on lähdössä Yhdistyneen kuningaskunnan kaltainen nettomaksaja ja jäseniksi on pyrkimässä lukuisia Turkin ja Balkanin maiden kaltaisia varmoja nettosaajia.
Huhtasaari näkee Brexitin mahdollisuutena purkaa EU:n integraatiota ja aloittaa rakentava itsenäisten valtioiden välinen eurooppalainen yhteistyö. Samalla hän muistutti radikaaliin islamiin liittyvistä turvallisuusuhkista liittyen EU-laajentumiseen.
– Balkanin muslimialueilla Turkin ja Saudi-Arabian vaikutus islamiin on ollut jo vuosia huomattava ja radikalisoiva. Balkanin rooli laittomassa asekaupassa on suuri ja alueelta toimitettiinkin aseet Pariisin marraskuun 2015 terrori-iskuun, varoitti Huhtasaari.
Huhtasaari toivoi Tuppuraisen ja Suomen edistävän linjaa, jossa EU laittaa pisteen laajenemiselleen, keskittyy sisäisiin ongelmiinsa ja aloittaa toimivallan siirron jäsenmailleen.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- nettosaaja EU-puheenjohtajakausi jäsenmaat Saudi-Arabia Euroopan parlamentti Tytti Tuppurainen Bryssel Nettomaksaja Iso-Britannia Turkki Suomi Laura Huhtasaari perussuomalaiset
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaisten Vallin vastaa kuuden tunnin työpäivästä haaveilevalle demariministerille: ”Populistinen ehdotus, joka romuttaisi työn tuottavuuden”

Sdp hamuaa Suomeen halpatyövoimaa polkemaan duunarien palkkoja – nämä kaikki demariedustajat allekirjoittivat lakialoitteen työvoiman saatavuusharkinnan poistamisesta

Huhtasaari, Mäkelä ja Tavio ihmissalakuljettajien ja vapaaehtoisjärjestöjen yhteistoiminnasta: ”Rikollista”, ”Vastuutonta”, ”Ei yllätä”

Laura Huhtasaari: ”Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ohjelma naiivi”

EU käärmeissään: Brittihallitus neuvottelee kahdenvälisiä sopimuksia EU-maiden kanssa

Rinne suli Orbanin edessä – hallituksen linja kärsi nöyryytyksen Euroopassa

EU iskee jälleen: Jäsenmaiden tulisi luopua veto-oikeuksistaan ulkopoliittisissa kysymyksissä

Laaja brittikysely: Yli puolet haluavat brexitin toteutuvan

Brittihallitus julkaisi brexit-lakiesityksen – erosopimus voi astua voimaan lokakuussa
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää