Ulkoministeri Timo Soini (ps.) tyrmää Antti Rinteen (sdp.) Kalevassa esittämät rasismiväitteet. Soini kutsuu Rinteen väitteitä pöyristyttäviksi ja perättömiksi ja kummastelee, miten Rinne katsoo asiakseen leimata puoli miljoonaa suomalaista tällä tavoin. 

– SDP: n puheenjohtaja leimaa Kalevan haastattelussa Perussuomalaiset rasistien suojelijaksi. Rinne siis tarkoittaa, että Perussuomalaisia viime eduskuntavaaleissa äänestäneet 524.000 suomalaista äänestivät rasistien suojelijoita. Väite on pöyristyttävä ja perätön, Soini toteaa.

Soini muistuttaa, ettei rasistileimakirveen heiluttaminen ole maamme punavihreille mitään uutta. Mutta tällainen on suurimman oppositiopuolueen puheenjohtajan ja galluplemminkin suusta kuultuna vakavaa puhetta, joka loukkaa satojatuhansia suomalaisia äänestäjiä. Perussuomalaiset eivät tätä Soinin mukaan hyväksy.

– Suomen ulkoministerinä olen omalta osaltani vastuussa Suomen linjasta ja kuvasta ulkomailla. On varma, etten rupea tätä oppositiojohtaja Rinteen purkausta selittelemään parhain päin, vaan kerron totuuden. Valhekuvan luominen isänmaasta on selkärangatonta.

SUOMEN UUTISET