Perussuomalaisten kansanedustaja Onni Rostilan mielestä monet nuoret eivät allekirjoittaisi opposition välikysymystä.

Eduskunta käsitteli tiistaina välikysymystä, joka koski lasten ja nuorten tulevaisuutta. Välikysymyksen sisältö kyseenalaisti hallituksen sopeutustoimia ja työelämäuudistuksia. Samalla oppositio syytti hallitusta nuorison ilmastoahdistuksen pahentamisesta.

Nuorten oikeat huolet

Kansanedustaja Onni Rostila moittii välikysymyksen yksipuolisuutta. Nuoret eivät ole monoliitti, eikä vasemmiston välikysymys edusta kovin kattavaa siivua suomalaisesta nuorisosta. Välikysymystä käsittelevässä eduskunnan täysistunnossa Rostila puhui niiden nuorten puolesta, jotka eivät allekirjoittaisi välikysymystä.

– Ne huolet, joita nyt tässä nostetaan esiin nimenomaan nuorten huolina, jäävät auttamatta yksipuolisiksi. Nimittäin jos mietin niitä viestejä, joita itse saan siis nimenomaan nuorilta, niin kyllä ne liittyvät kovasti toisenlaisiin kysymyksiin, esimerkiksi Suomen talouden näkymiin, hillittömään velkaantumiseen, työllistymismahdollisuuksiin, katuturvallisuuteen, maahanmuuton ongelmiin.

Nuorten suosikkipuolue

Rostila muistuttaa, että tilastot kertovat myös hyvin erilaisen kuvan nuorista, kuin vasemmistopuolueiden välikysymys. Myös vaalikevään uutisointi kertoi aivan samaa tarinaa, kun perussuomalaiset olivat selvästi suosituin puolue nuorten keskuudessa.

– Vaalien alla jokaisessa nuorisoa koskevassa gallupissa perussuomalaiset olivat suosituin puolue ja useimmiten aivan ylivoimaisesti. Myös Suomen kansallisen vaalitutkimuskonsortion tutkimuksessa kevään vaaleista perussuomalaiset olivat kokoomuksen kanssa suosituimpia puolueita alle 25-vuotiaiden äänestäjien keskuudessa. Näiden tilastojen valossa on helppoa päätellä, että nuorille tärkeitä asioita ovat maahanmuutto, talous ja turvallisuus. Eiväthän nuoret muuten äänestäisi perussuomalaisia, päättelee Rostila.

SUOMEN UUTISET