Tukholmassa ja Uppsalassa riehunut jengisota näyttää osin siirtyneen takaisin Välimeren rantavaltioihin. Tiistaina Sarajevossa ammuttiin Ruotsin kansalainen, jolla tiettävästi oli yhteyksiä Foxtrot-rikollisjengiin. Tarinan monet oudot käänteet ovat edelleen selitystä vailla.

Täysmustiin asuihin pukeutuneet ja kasvonsa huivilla peittäneet rikolliset ajoivat tiistaina iltapäivällä sarajevolaisen kerrostalon eteen polkupyörillä. He avasivat välittömästi tulen ja surmasivat noin 30-vuotiaan ruotsalaismiehen, jolla on väitetysti ollut yhteyksiä Rawa Majidin eli Kurdiketun Foxtrot-rikollisjengiin.

SVT:n tavoittaman silminnäkijän mukaan paikalla ammuttiin 10–15 laukausta. Paikallinen media kuvaili tekoa telotuksena. Bosnian poliisi on pidättänyt kolme ruotsalaista mieshenkilöä teosta epäiltynä.

Outoja käänteitä tarinassa

Nyt murhatulla miehellä kuvaillaan olleen keskeinen asema Foxtrot-jengissä. Poliisi ilmoitti myöhemmin, että iskussa sai osumia toinenkin ruotsalaismies. Hänen vammansa eivät kuitenkaan ole kuolettavia.

Syyskuussa nyt uhriksi joutunut mies oli tovereineen murhayrityksen kohteena Turkin Istanbulissa. Seurue istui kahvilassa, kun heitä alettiin tulittaa. Pian kummatkin osapuolet ammuskelivat toisiaan. Turkin poliisi otti ammuskelun jälkeen kiinni viisi 20–30-vuotiasta Ruotsin kansalaista.

Lokakuussa Tunisian poliisi pidätti viisi tiettävästi Foxtrot-ydinryhmän jäsentä huumekaupasta ja aseiden salakuljetuksesta epäiltynä. Lienee ajateltavissa, että joku tai kaikki heistä olivatkin jo saapuneet Bosniaan.

SUOMEN UUTISET