Saksan liittopäivät päätti 19.5. alentaa bensan ja dieselin veroa kesä-elokuun ajaksi. Bensan litrahinta voi laskea jopa 35 senttiä ja dieselin 15 senttiä. Bensan litrahinta on Saksassa tällä hetkellä noin 2,1 euroa.


CDU:n kansanedustaja Johannes Steiniger sanoi Bild-lehdelle, että päätös oli oikea, mutta kolmen kuukauden aika on liian lyhyt, sillä polttoaineiden odotetaan pysyvän korkeina pitkään.

Toimenpiteen odotetaan vähentävän liittovaltion verokertymää noin kolmella miljardilla eurolla. Laki hyväksyttiin Bundestagissa ilman vastustusta. Oppositioryhmät pidättyivät äänestämästä.

Alemalli toimisi myös Suomessa

Alfa-uutiset haastatteli 20.5. Liikennepalvelukauppiaat ry:n toimitusjohtajaa Jari Salosta Saksan bensa-alesta. Hänen mukaansa malli toimisi myös Suomessa.

– Saksan kaltainen hinnanlasku kelpaisi varmasti kuluttajille, liikennepalvelukauppiaille ja suomalaisille kuljetusyrittäjille. Koko ajan kilpailuetua hankitaan muille maille kuin Suomelle. Se on jotakin, mitä pitäisi pystyä taklaamaan.

Perussuomalaiset ovat vaatineet toistuvasti hallitusta keventämään polttoaineverotusta, kuten on tehty jo monissa maissa.

SUOMEN UUTISET