Media on kesän kuluessa keskittynyt kaivelemaan perussuomalaisiin liitettyjä kohuja. Viime päivinä lehtien palstoilla on pureskeltu kairaus- ja metallitöihin erikoistuneen Northdrill Oy:n toimitusjohtaja Pentti Kinisjärven 5 000 euron vaalitukea kansanedustaja Sara Seppäsen vaalikampanjalle. Lapsi- ja nuorisotyötä aktiivisesti tukeva Kinisjärvi pitää asiasta noussutta kohua suhteettomana.

Northdrill Oy:n toimitusjohtaja Pentti Kinisjärvi korostaa, että hänen vaalitukensa perussuomalaisten kansanedustaja Sara Seppäsen vaalikampanjalle ei millään tavalla liittynyt Hannukainen Mining -kaivoshankkeeseen.

Tukea lasten asialle

Kinisjärvi ja Seppänen keskustelivat lasten ja nuorten asioista vaalien alla, ja aihe koskettaa häntä edelleen. Kinisjärvi lahjoitti viime vuonna Pelastakaa Lapset ry:lle 50 000 euroa ja on vuosittain lahjoittanut pienempiä summia myös muihin lapsi- ja nuorisotyötä tekeviin säätiöihin.

– Sara Seppänen on usein ottanut kantaa lasten ja nuorten oppimisvaikeuksiin ja esittänyt toimia myös kiusaamisen ehkäisyyn. Tästä syystä toivoin juuri hänen menevän läpi eduskuntaan, sanoo Kinisjärvi.

– Koen, että minun vaalitukeni yksityishenkilönä, liitettynä Hannukainen Mining -kaivoshankkeeseen, on saanut ikävän mittasuhteen. Olen yritykseni kautta tehnyt yhden työn Hannukaisen kaivoshankkeeseen kaksi vuotta sitten, eikä vaalituki liity siihen mitenkään.

Suomen Uutiset