– SDP: n politiikka on ollut epäonnistunutta kautta linjan. Ainoa tavoite, mikä on toteutunut on ilmainen kalastuskortti yli 65-vuotiaille, myös vuorineuvoksille. Velkaantumistavoite, työllisyystavoite, kuntauudistus, takuueläkkeen nosto ja kasvun aikaansaaminen ovat epäonnistuneet, Timo Soini muistuttaa.

Soini kertoo seuranneensa tarkasti eduskunnan varjobudjettikeskustelua ja SDP: n ja Keskustan puoluevaltuustojen kokouspuheita. Hän moittii kovin sanoin SDP:n puheenjohtaja Antti Rinnettä, joka ”lataa uusia lupauksia kuin hevoseton mies”.

– Huomenna pistämme nollasopimukset kuriin ja kutistamme miesten ja naisten palkkaerot. Tämä on juuri sellainen luikurilista, josta presidentti Sauli Niinistö kehotti mediaa valppauteen. On muka tehty, eikä kuitenkaan ole, Soini huomauttaa.

Moitteetta ei selviä myöskään keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä – joka Soinin sanoin ”puhuu kuin hulvaton isäntä”.

– Myydään valtion omaisuutta, vaikka hinnat ovat alhaalla. Tällainen talonpito ei yleensä lyö leiville. Ensin myydään metsät, sitten pellot ja lopulta koko talo. Keskustaa uhkaa vauhtisokeus, isännät innostuvat voiton odotuksessaan kuin Kalle Tappinen ennen kohtalokasta sambaa. Talvivaarassa on varoittava esimerkki.

Keskusta puhuu Soinin mukaan kuntarahoituksen ja kolutusrahojen puolesta, vaikka heidän vaihtoehtobudjetistaan puuttuivat rahat näihin tarkoituksiin.

– Keskustaa uhkaa ylimysmielisyys ja ylikunto. Taustatyö jää heikolle, kun gallupit sojottavat ylämäkeen.

Vaalitaistelusta onkin odotettavissa tiukka vääntö. Soini odottaa mielenkiinnolla, miten käy kun perussuomalaiset haastavat sekä päähallituspuolueet että gallupkulplassa liihottavan keskustan.

PS VERKKOTOIMITUS