Nuoriso- ja liikuntapolitiikan osaston uudeksi ylijohtajaksi on valittu tunnettu demarivaikuttaja Esko Ranto. Ranto on ansioitunut muun muassa Paavo Lipposen (sdp) kampanjapäällikkönä, Kustannus Oy Demarin toimitusjohtajana ja SDP:n Uudenmaan piirin puheenjohtajana. Asiasta kirjoitti Iltalehti.

Rannon nimityksen teki hänen puoluetoverinsa, kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen (sdp). Uutta ylijohtajaa tarvittiin, koska opetus- ja viestintäministeri Krista Kiurun (sdp) siunauksella oli katsottu tarpeelliseksi perustaa uusi Nuoriso- ja liikuntapolitiikan osasto.

Tehtävään haki 29 hakijaa. IL:n mukaan Ranto ohitti häntä pätevämmät hakijat. Rannon taakse jäi muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriön osaston johtaja Harri Syväsalmi, joka on yksi ministeriön kokeneimmista virkamiehistä. Rannon eduksi luettiin pitkäaikainen johtamiskokemus.

On epäselvää, miten vuonna 1941 syntyneen Lipposen täysin myttyyn menneen presidentinvaalikampanjan orkestrointi pätevöittää johtamaan nuorisotyötä, mutta ministeri Viitanen ei näe asiassa ongelmaa.

– Nimityksestä tehtiin hyvin huolellinen kokonaisarviointi, Viitanen toteaa Iltalehdelle.

Nuoriso-osaston vetäjän vastuualueeseen kuuluvat liikunta ja liikuntapolitiikan yhteensovittaminen valtionhallinnossa, opintotuki , yhdenvertaisuus- ja monikulttuurisuusasiat sekä nuorisotyö ja -politiikka.

Ylijohtajan palkkatasoksi on arvioitu 9400 euroa kuukaudessa.

Matias Turkkila