Kuljetusyrittäjä Naveed Khan sai aikaan aikamoisen kohun purkaessaan tunteitaan ruotsalaisen koulumaailman arjesta. SVT:n videolla Khan kertoo omien lastensa kohtaamasta todellisuudesta, joka on aivan muuta kuin hallituksen tarjoama unelmahöttö.

– Tyttäreni ihmettelee ja kyselee, miksi hänen luokallaan on niin vähän ruotsalaisia lapsia. Heitä on vain noin viisi-kymmenen prosenttia, Khan kertoo.

– Mistä on kysymys silloin, kun ruotsalaiset vaihtavat koulua, kun sinne ilmestyy lapsia, joiden vanhempien tausta on muualla? Ongelma on siinä, että näin vain paetaan itse ongelmaa sen ratkaisemisen sijasta.

Huoli lasten parhaasta

Khan on saanut sanomaansa paljon kommentteja, joiden viesti näyttäisi olevan kovasti yhdensuuntainen: nyt niitetään sitä, mitä punavihreä hallitus yhä edelleen kylvää.

– No jopas on! Taitaapi olla niin, että suuri enemmistö ruotsalaisista ei kannata nykyistä politiikkaa, eikä siksi tunne vastuuta kaaoksesta, jonka pieni poliitikkoporukka on saanut aikaan?

Asiaa voidaan katsoa myös maahanmuuttajaperspektiivistä ja miettiä, vieroksuvatko eri maahanmuuttajaryhmät toisiaan, vai onko kyse vain eri opinahjojen ja opiskeluedellytysten paremmuudesta:

– Miksi ulkomaalaiset vanhemmat eivät halua, että heidän lapsensa käyvät koulua muiden ulkomaalaisten lasten kanssa?, kysyy eräskin kommentaattori.

Huoli lasten parhaasta saa tunteet pintaan useimmilla ja sekin näkyy kommenteissa:

Nyt SVT syyllistää vanhempia. Kouluista paetaan, koska ei haluta osallistua valtion ajattelemattomaan ihmiskokeeseen. Ja syy on muka ruotsalaisten. Kuten sanottua, jos monikulttuurisuus toimisi, ei tätäkään kommenttia olisi tarvinnut kirjoittaa.

SUOMEN UUTISET