Hallitus aikoo jatkaa keväällä neuvotellulla hallitusohjelmalla pääministerin vaihtumisesta huolimatta. Eduskunta keskusteli uuden pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelmasta maanantaisessa täysistunnossaan.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jenna Simula moitti hallitusta ministeriruletista ja kritisoi hallitusohjelmaa, joka ei hänen mukaansa keskity työhön ja tekoihin, vaan toiveisiin ja haaveiluun.

– Te puhutte ensimmäisten askelten ottamisesta, mutta opettelisitte nyt ensin edes konttaamaan. Jatkamalla hallitustaivaltanne kelvottomalla hallitusohjelmalla, te todellakin tulette kurjistamaan ihmisten arkea ilmastotoimilla, sekä romuttamaan esimerkiksi kuntien taloutta entisestään, Simula paheksui.

”Ministeriruletti ei todellakaan riitä”

Simula ihmetteli puheenvuorossaan, miksei hallituksella ollut selkärankaa päivittää hallitusohjelmaa vastuullisemmaksi sivunkaan vertaa. Hän myös pitää törkeänä suomalaisten aliarvioimisena hallituksen tapaa kierrättää ministerisalkkuja, ja arvelee viimeviikkoisen hallituskriisin syöneen ihmisten uskoa politiikkaan.

– Ministeriruletti ei todellakaan riitä, vaan se on ainoastaan murentanut entisestään koko poliittisen järjestelmämme uskottavuutta. Te puhutte luottamuksesta, sitä Suomen kansalla ei teihin pian ole minkään vertaa, Simula totesi hallituspuolueille.

Suomalaiset ansaitsevat toimivan hallituksen

Suomi tarvitsee Simulan mukaan toimintakykyisen hallituksen sekä luottamusta nauttivat ministerit.

– Suomen kansa ansaitsee sellaisen hallitusohjelman, jolla luodaan aidosti parempaa tulevaisuutta ja kohennetaan suomalaisten hyvinvointia – suomalaisten, ei afrikkalaisten tai Syyriaan lähteneiden terroristien, Simula jatkoi.

SUOMEN UUTISET