Analytiikkayhtiö Accuscoren Iltalehdelle tekemän ennusteen mukaan Niinistö saa 49,2 prosenttia ykköskierroksen äänistä ja kakkostilasta kamppailevat tiukasti Pekka Haavisto ja Paavo Väyrynen. Perussuomalaisten Laura Huhtasaari on neljäntenä.

Accuscore käyttää muiden tutkimuslaitosten julkaisemia kyselyaineistoja ja simuloi niistä oman ennusteensa, joka usein on ollut tarkempi kuin yksikään kannatusmittaus.

Haaviston (13,6 prosenttia) ja Väyrysen (13,2 prosenttia) kannatukset ovat käytännöllisesti katsottuna samat kuusi päivää ennen vaaleja julkaistussa simulaatiossa.

Huhtasaaren 7,8 prosentin kannatus lähestyy perussuomalaisen puolueen kannatuslukemia. Huhtasaarella on ensimmäisellä kierroksella MTV:n teettämän tutkimuksen mukaan 14 prosentin kannatuspotentiaali, joten loppukiri voi vielä tuoda perussuomalaisen ehdokkaan kisaan jatkopaikasta.

Sdp:n Tuula Haatainen on häviämässä 4,4 prosentin kannatuksella jopa Vasemmistoliiton Merja Kyllöselle (4,7 prosenttia) ja myös oman puolueensa Paavo Lipposelle, joka sai katastrofaalisen epäonnistuneen kampanjan jälkeen vain 6,7 prosenttia äänistä vuonna 2012.

Suomen Uutiset