Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo pohtii (ps.), mahtavatko gallupluvut kuvastaa ajan henkeä oikealla tavalla. Ylen mittaama yhden prosentin kannatuspudotus ei puoluesihteerin mukaan vastaa kesän tapahtumien aikana saatua palautetta.

– Kesän aikana saatu palaute toreita ja tapahtumista ei vastaa gallupin lukuja. Torituntuma on erilainen. Kukaan ei rähjää, osa tsemppaa henkeen ja vereen. Torilla käy silmiinpistävän paljon 40-50-vuotiaita koulutettuja ihmisiä. Maahanmuutto- ja turvallisuusasiat huolettavat ja puhuttavat paljon.

– Ei hermostuta. Porukan pitää nyt pitää pää kylmänä. Älkää luovuttako, Slunga-Poutsalo kannustaa omiaan.

Hänen mukaansa ihmiset eivät halua kertoa kantaansa, vaikka se olisikin olemassa.

– Ihmiset eivät halua kertoa, mitä äänestävät. Kannattajamme eivät halua kertoa kantaansa julki.

Hän pyytää kiinnittämään huomiota gallupin suureen kantaansa ilmoittamattomien osuuteen. Vain 58,5 prosenttia Taloustutkimuksen kyselyyn vastanneista ilmoitti puoluekantansa.

Taloustutkimuksen lukujen tarkempi analyysi paljastaa, että noin puolet heistä, jotka äänestivät perussuomalaisia vuoden 2015 eduskuntavaaleissa, eivät nyt ilmoittaneet puoluekantaansa lainkaan.

– Tämä kertoo siitä, että kannattajat eivät ole suuressa määrin siirtyneet muiden puolueiden taakse. He ovat ”porstuassa”, ja katselevat hyvin tarkkaan sitä, miten perussuomalaiset toimivat ja mitä he tekevät.