Timo Soini (ps.) ottaa videollaan kantaa nuorten rakenteelliseen syrjäytymiseen.

”Ei se ole välittämistä, että tehdään julkilausumia tai jaetaan rahaa.”

– Yhteiskuntamme on sellainen, että se myös tuottaa rakenteellisesti syrjäytymistä. Minkä takia? Meillä on liikaa luotettu siihen, että järjestelmä hoitaa. Että koulu hoitaa. Koulu ei hoida mitään. Ihminen hoitaa – koulussa oleva ihminen. Opettaja, kuraattori, vertainen. Emme saa ulkoistaa inhimillisyyttä rakenteisiin, Soini kertoo.

Hän pohtii myös tapoja, joilla poliitikot voisivat lähestyä nuoria ja antaa heille omaa aikaansa. Politiikon pitää Soinin mukaan olla uskottava, rehellinen ja todistaa omalla elämällään, että hän välittää nuorista.

Hän kertoo viettävänsä nuorten kanssa aikaa raveissa ja ravinuorten kummitoiminnassa ja kehottaa muitakin päättäjiä toimimaan samoin.

– Ei se ole välittämistä, että tehdään julkilausumia tai jaetaan rahaa. Jokaisen päättäjän pitää itse osallistua johonkin nuoria koskevaan arkipäivän toimintaan. Olkoon partio, olkoon jalkapallo, olkoon baletti. Olkoon mikä tahansa. Sinne pitää aikuisen mennä mukaan, myös poliittisten päättäjien eikä ilmestyä juhlapuheeseen leikkaamaan tekonurtsin nauhaa. Tai näyttäytyä jossain viulukilpailun eturivissä hehkumassa yhtä aikaa vaimon timanttien kanssa, Soini puntaroi.

Katso video ylläolevasta ruudusta tai Youtubesta >

Soinin Juutuubi -kanava lähettää uuden jakson joka tiistai ja perjantai.

PS VERKKOTOIMITUS