Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on pahemman kerran turhautunut sosiaalisen median esilletuomiin varjopuoliin, joista on kärsitty kesän aikana monin tavoin. Hän korostaa, että sosiaalinen media voi johtaa ihmisiä harhaan: pienen ryhmän luoma maailma ei ole objektiivinen totuus.

– Monet ryhmät ovat aktiivisia. Niiden kannattajat – ja varsinkin vastustajat – luulevat, että heidän asiansa on pääasia. Mutta kun käy toreilla ja turuilla tilaisuuksissa, huomaatkin, että ihmisiä puhuttavat ihan heidän omat asiat. Sieltä saa todenperäisen kuvan siitä, mitä ihmiset ajattelevat ja mistä he ovat huolissaan, lauantaina Imatralla puhunut Soini kertoi.

Erityisesti hän nosti esiin hämmästyttävän facebook-ryhmän, joka kehottaa julkisesti tappamaan kokoomuksen puoluejohtaja Alexander Stubbin.

– Minusta nämä facebookin vastaavat ihmiset pitäisi viedä käräjille! En mitenkäään voi ym märtää, että Suomessa voi julkisesti yllyttää tappamaan – tai oikeastaan murhaamaan, koska se on suunniteltua toimintaa. Jos ei tämä johda mihinkään, niin mikä sitten, Soini kysyy.

– Se ei käy! Olen ärtynyt, kun olen nähnyt, miten se vaikuttaa. Meidän täytyy keskustella, mitä voimme sanoa internetissä – tämähän on yllytystä henkirikokseen!

– Poliitikkoja saa ja pitää arvostella. Mutta henkeä ja terveyttä ei saa uhata, Soini vaati.

Vaikka sivustosta ei voi Soinin mukaan voi vetää suoraa yhteyttä Stubbin asuntoon tehtyyn iskuun, niin on erittäin vakavaa, että ammutaan kodin ikkunoihin.

– Ei tällaisia asioita voi kuitata olankohautuksella. Alkaa olla selvät merkit siitä, että on tarkan markan ajat: yhteiskuntaan pitää palauttaa usko, ettei kenenkään pidä pelätä, Soini linjaa.

– Tällainen kehitys pitää juuria Suomesta pois. En halua, että Suomessa tapahtuu sellaista kuin Ruotsissa ja Tanskassa, että ihmisiä, jotka hoitavat yhteisiä asioita, heitä uhataan tai he menettävät henkensä. Koin tämän velvollisuudekseni sanoa, Soini korosti.

Veli-Pekka Leskelä