Suomen Etyj-valtuuskunnan varapuheenjohtaja, perussuomalaisten kansanedustaja Ismo Soukola ei hyväksy irtiottoja ja rintamakarkuruutta Venäjän-vastaisista pakotteista.

Pakotteet ja vastapakotteet tuskin edistävät Ukrainan kriisin ratkeamista, ja nykyisessä taloustilanteessa Euroopan unionin maat eivät kaipaisi niitä lainkaan. Pakotteet ovat kuitenkin välttämättömiä. Laittomilla toimilla on seuraamuksensa. Välistä arvojen puolustaminen maksaa ja sattuu. Myös pakotteiden kohdalla länsimaiden yhtenäisyys on oleellista ja korvaamatonta, Soukola totesi Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen istunnossa.

Vahva puolustus entistä tärkeämpää

Soukolan mukaan Venäjällä on huomattu, kuinka haluttomia monet länsimaat ovat täyttämään edes minimivelvoitteitaan puolustusyhteistyössä.

Meidän on tehtävä paljon enemmän töitä sen eteen, että omien maidemme kansalaiset ymmärtävät vahvan puolustuksen tarpeen sekä kumppaneidemme välisen sitoutumisen tärkeyden, kun turvallisuusuhat kasvavat.

Hyvät suhteet Venäjän kanssa

Soukola muistutti noin 250-päiselle joukolle Etyj-maiden kansanedustajia, että lännen ja Venäjän suhteiden kiristyminen on osunut erityisen paljon Suomeen.

Poliittisesti ja taloudellisesti olemme liittoutuneet läntisten demokratioiden kanssa, mutta olemme koko ajan halunneet ja haluamme jatkossakin pitää yllä hyvät suhteet myös itänaapuriimme Venäjään, Soukola korosti.

Etyj on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada.

SUOMEN UUTISET

Tagit