Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko kritisoi kovin sanoin Suomen Perustan tutkimusta eri maahanmuuttajaryhmien toteutuneista julkisen talouden tuloista ja menoista.

Huusko viittaa kriittisessä kirjoituksessaan ”Maahanmuuttofaktoista perillä olevaan erityisasiantuntijaan” TEM:n Antti Kaihovaaraan:

– Jutusta käy hyvin ilmi, että nämä laskelmat ovat täysin hatusta vedettyjä, Kaihovaara kirjoitti Twitterissä. Hän ei esimerkiksi oikein ymmärrä työnantajilta saatavan pienemmän sosiaalivakuutusmaksun sisällyttämistä laskelmiin maahanmuuton kuluista.

Eivät tunne edes peruskäsitteistöä

Suomen Perustan tutkija Samuli Salminen toteaa vastauksessaan Huuskon kirjoitukseen, että Huusko ja Kaihovaara eivät tunne edes maahanmuuttajien julkisen talouden vaikutuksia käsittelevän kotimaisen ja kansainvälisen akateemisen tutkimuksen peruskäsitteistöä.

– Huusko ja Kaihovaara eivät selvästi ole tutustuneet Suomen Perustan tutkimukseen, jonka he tyrmäävät suorilta käsin. Jos he olisivat viitsineet tutustua tutkimukseen edes pintapuolisesti, niin he olisivat huomanneet, että esitetyt julkisen talouden tulojen ja menojen vaikutukset perustuvat lähes täysin viranomaisrekistereistä (Tilastokeskus, THL) poimittuihin luotettaviin tietoihin, Salminen toteaa.

Lue koko vastaus täältä.

SUOMEN UUTISET