Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kritisoi voimakkaasti Saksan harkitsemaa suunnitelmaa Uniperin kansallistamisesta.

– Saksan ei pidä antaa viedä Uniperiin laitettuja miljardeja suomalaisilta. Kahdeksan miljardia euroa on jo mennyt suoraan saksalaisten kotitalouksien ja yritysten tukeen, Tavio huomauttaa.

– Suomen ei pidä hyväksyä sitä että koko Uniper kansallistetaan, vaan yhtiöstä tulisi ensin pilkkoa irti sen kannattavat osat.

Uniperilla Ruotsissa 76 vesivoimalaitosta

Tavio pitää epäuskottavana, että Saksa oikeasti tarvitsisi koko Uniperin turvatakseen oman kaasuhuoltovarmuutensa.

– Uniperilla on Ruotsissa 76 vesivoimalaitosta. Kuinka voi olla mahdollista, että kaasun huoltovarmuuteen vedoten Saksan hallitus kansallistaisi tämän pitkälti suomalaisten omistaman vesivoiman? Tavio pohtii.

Suomi nöyristellyt EU:ssa vuosikymmeniä

Tavion mielestä Uniperin tilanteen käsittely osoittaa, ettei Suomen hallituksella ole poliittista painoarvoa Euroopassa.

– Suomi on vuosikymmeniä nöyristellyt EU:ssa, mutta nyt kun Suomi kaipaisi ensimmäistä kertaa solidaarisuutta, niin saksalaiset johtavat politiikot ovat ilmaisseet, että Saksa ei anna Suomeen penniäkään. Tämän tulisi saada ajattelevat ihmiset havahtumaan EU:n luonteeseen maamme kuppaajana, Tavio sanoo.

SUOMEN UUTISET