Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio katsoo, että pääministeri Marinin hallitus on vastuussa Fortumin lähes 12 miljardin euron tappioista.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa tänään Lappeenrannassa puhunut Ville Tavio korostaa, että Fortumin tappiot johtuvat hallituksen päätöksistä antaa lahjana kahdeksan miljardia euroa Fortumin omistamalle saksalaiselle Uniperille sekä hävityistä neuvotteluista Saksan kanssa.

Tavio arvelee, että kriittisillä hetkillä hallitus tuskin oli edes toimintakykyinen.

– Kun EU:n elvytyspakettimiljardit juntattiin valheiden saattelemana eduskunnassa läpi, eivät varmaan edes perussuomalaiset uskoneet, että seuraavaksi me subventoimme saksalaisten kaasulaskujakin, Tavio sanoi puheessaan kesäkokouksessa.

”Pääministeri painui bilettämään”

Tavio painottaa, että kyseessä on hallitukselta täysi epäonnistuminen, joka vaatii yhä vastauksia.

Pääministeri Sanna Marin painui itse asiasta kuultuaan bilettämään ja sitten hän lähetti jo aiemmin surkeasta Uniper-päätöksestä vastanneen ministeri Tytti Tuppuraisen neuvottelemaan Saksaan. Tuppurainen ei itse ole kertonut edes, tiesikö hän vastuualueellaan olevasta Uniperin kahdeksan miljardin pääomittamisesta aiemmin, mutta ei hänellä siihen aiheeseen selvästi ainakaan mitään ymmärrystä ollut, Tavio sanoi.

– On hurjaa istua veronmaksajana SDP:n ohjaamassa bussissa, kun näkee jyrkänteen lähestyvän. Saksan kanssa käydyt neuvottelut olivat kuin jonkinlainen surkea toisinto siitä kesäteatterista, joka Marinin häviämistä EU-elvytyspakettineuvotteluista nähtiin. Suomi hävisi taas ja valtionjohto hehkutti tehneensä taas mahtavan diilin.

SUOMEN UUTISET