

MATTI MATIKAINEN
Hallituksen kannettava vastuu Fortumista – ”Kyseessä on täysi epäonnistuminen, joka vaatii yhä vastauksia”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio katsoo, että pääministeri Marinin hallitus on vastuussa Fortumin lähes 12 miljardin euron tappioista.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksessa tänään Lappeenrannassa puhunut Ville Tavio korostaa, että Fortumin tappiot johtuvat hallituksen päätöksistä antaa lahjana kahdeksan miljardia euroa Fortumin omistamalle saksalaiselle Uniperille sekä hävityistä neuvotteluista Saksan kanssa.
Tavio arvelee, että kriittisillä hetkillä hallitus tuskin oli edes toimintakykyinen.
– Kun EU:n elvytyspakettimiljardit juntattiin valheiden saattelemana eduskunnassa läpi, eivät varmaan edes perussuomalaiset uskoneet, että seuraavaksi me subventoimme saksalaisten kaasulaskujakin, Tavio sanoi puheessaan kesäkokouksessa.
”Pääministeri painui bilettämään”
Tavio painottaa, että kyseessä on hallitukselta täysi epäonnistuminen, joka vaatii yhä vastauksia.
– Pääministeri Sanna Marin painui itse asiasta kuultuaan bilettämään ja sitten hän lähetti jo aiemmin surkeasta Uniper-päätöksestä vastanneen ministeri Tytti Tuppuraisen neuvottelemaan Saksaan. Tuppurainen ei itse ole kertonut edes, tiesikö hän vastuualueellaan olevasta Uniperin kahdeksan miljardin pääomittamisesta aiemmin, mutta ei hänellä siihen aiheeseen selvästi ainakaan mitään ymmärrystä ollut, Tavio sanoi.
– On hurjaa istua veronmaksajana SDP:n ohjaamassa bussissa, kun näkee jyrkänteen lähestyvän. Saksan kanssa käydyt neuvottelut olivat kuin jonkinlainen surkea toisinto siitä kesäteatterista, joka Marinin häviämistä EU-elvytyspakettineuvotteluista nähtiin. Suomi hävisi taas ja valtionjohto hehkutti tehneensä taas mahtavan diilin.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- miljarditappiot bilekohu sotku vastuu veronmaksajat Tytti Tuppurainen Sanna Marin Ville Tavio Omistajaohjaus Fortum pääministeri hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Suomi pelaa veronmaksajien rahoilla jättimäistä energiarulettia ja ottaa jatkuvasti turpiinsa – talousammattilaiselta karu arvio holtittomista pelureista

Purra vaatii vastuun kantamista Uniper-sotkusta: ”Omistajaohjaus on Suomessa surkeassa jamassa”

Ranne: Valtion omistajaohjaus petti täysin – ”Ministeri Tuppuraisen on kannettava poliittinen vastuunsa ja erottava”

Uniper-sotkusta tuppisuuna pysynyt pääministeri Marin palaa lomilta julkisuuteen – keskustelee Flow-festivaalilla musiikkielämästä

Jari Ronkainen väitetystä sähkön hintavaikuttamisesta: ”Jos väite pitää paikkansa, päitä vaaditaan vadille Fortumin hallinnossa”

Kansanedustaja Lulu Ranne vaatii selvitystä Fortumin sähkön väitetystä suhmuroinnista: ”Eurooppalaiset energiamarkkinat alttiita hintamanipulaatiolle”

Perussuomalaiset laittaisi omistajaohjauksen remonttiin: ”Ulkomaalaisilla omistajilla ei saa jatkossa olla merkittävää osaa kriittisillä aloilla”

Tavio: On tullut aika lopettaa väestönsiirrot muslimimaista ja pistää Afrikan kankkulankaivojen rahoitus jäihin

Perussuomalaiset esittää sinivalkoista siirtymää: Suomi tarvitsee nyt investointeja, työtä, tuottavuutta ja kasvua
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Työelämägallup: Vain vajaa puolet ammattiliiton jäsenistä tietää, että työttömyysturva ei edellytä liiton jäsenyyttä
Ammattiliittoon kuuluminen ei itsessään takaa turvaa työttömyyden varalta. Turvan takaa työttömyyskassan jäsenyys. Tämä ei ole selvää läheskään kaikille ammattiliittojen jäsenille.