Trump korostaa USA:n itsemääräämisoikeutta: ”Amerikkalaiset hallitsevat Amerikkaa.” Tästä syystä hän ei halua allekirjoittaa YK:n siirtolaisuussopimusta, jota on kritisoitu monissa maissa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julistautui nationalistiksi Houstonissa äskettäin pitämässään puheessa. Hän kehotti ihmisiä pelotta käyttämään nationalisti-sanaa, vaikka jotkut pitävät sitä nykyään ”vanhanaikaisena”.

”Me hylkäämme globalismin ideologian ja hyväksymme kansallismielisyyden.”

Trump näki nationalismin eli kansallismielisyyden vastapainona globalisteille, jotka haluavat hyvää koko maailmalle, mutta eivät välitä omasta maastaan.

– Tiedättekö mikä minä olen? Olen nationalisti, Trump sanoi.

Sama teema oli esillä myös Trumpin YK:n yleiskokouksessa pitämässä puheessa. Presidentti Trump korosti sitä, että hänen Amerikkansa on itsenäinen valtio, ja että kukin kansakunta on omillaan.

– Amerikkalaiset hallitsevat Amerikkaa. Me hylkäämme globalismin ideologian ja hyväksymme kansallismielisyyden, Trump sanoi YK:n yleiskokoukselle.

Presidentti Trumpin mukaan jokaisella valtiolla on oikeus määritellä oma maahanmuuttopolitiikkansa omien kansallisten etujensa pohjalta. Ja hän vaati muita kunnioittamaan USA:n päätöstä tehdä niin.

– Tämä on yksi syy sille, että USA ei tule osallistumaan GCM-sopimukseen. Maahanmuuttoa ei saa antaa sellaisen kansainvälisen tahon hallittavaksi, joka ei ole vastuussa meidän kansalaisillemme, Trump totesi.

Suomen Uutiset kertoi aiemmin, miten GCM-sopimusta on arvosteltu myös useissa Euroopan maissa.

SUOMEN UUTISET