Kesäisessä Suomessa kummasteltiin muutama päivä sitten omituista Twitter-ryöpsähdystä, jossa hovioikeuden tuomari äityi morkkaamaan kollegaansa poikkeuksellisin sanakääntein. Hovioikeuden tuomari Eero Nikkarinen soimasi prosessioikeuden professori Mikko Vuorenpäätä muun muassa ”kusisaappaaksi” ja ”tenukepiksi”. Tapaus herätti sosiaalisessa mediassa valtavasti huomiota ja nousi myös valtakunnanuutisiin.

Nikkarinen pyytää nyt anteeksi. Hän kirjoittaa:

”Viime päivien myrskyn (ja osin ansaitun sellaisen) johdosta haluan todeta seuraavaa):

1) Vilpiton anteeksipyyntöni professori Mikko Vuorenpäältä. Vaikka olen eri mieltä edelleen hänen twiiteistään ja valitsemastaan tyylilajista, oli valitsemani tyylilaji asiaton ja törkeä. ”

Kirjoitus jatkuu:

”Vaikka olisi mitä mieltä asioista, ei tuollaisia henkilöön käypiä solvauksia ja herjauksia saisi julkisessa keskustelussa kukaan käyttää. Siispä pyydän nöyrimmin anteeksi, enkä ala kesälomafiiliksissä tehtyjä twiittejä sen kummemmin selittelemään.

2) Tästä seurannee työnantajani taholta jokin sanktio (ei siis somekansan), jonka otan myös vastaan.

3) Olen poistanut kaikki twiittini, jotka edes hipovat kunnianloukkauksen rajaa. Loput jätin ,koska mielipiteeni niinstä ei ole muuttunut.

4) Samoin poistin ketjuista, joita voin hallinnoida, kaikki vastaavat kunnianloukkauksen rajan ylittävät twiitit, nimellä tai nimimerkillä.

5) Koska twiittasin hölmöyteni omalla nimellä, blokkasin kaikki trollit, jotka eivät esiinny omalla nimellään ja poistin heidän twiittinsä mielipiteen laadusta huolimatta.

6) Vielä poistin omiin perheenjäseniini liittyvät twiitit, koska he eivät kuulu tähän asiaan.
Hyvää kesää!

Lisäyksenä vielä: ”poseen pistäminen” on vain osa duuniani, johon kuuluu todella paljon muutakin. Kyse on huonosta juristihuumorista, jota ei tässä yhteydessä eikä varmaan enää 2020-luvulla pitäisi käyttää lainkaan. Pahoittelut myös tästä.”

Vuorenpää hyväksyy anteeksipyynnön

Soimauksen kohteeksi joutunut Mikko Vuorenpää kuittaa anteeksipyynnön vastaanotetuksi: ”Näin toimitaan silloin, kun toimitaan kunnolla. Minä olen jo unohtanut koko asian. Ja toivottavasti muutkin ovat.”

SUOMEN UUTISET