Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen (ps.) on jättänyt oikeuskanslerille kantelun pääministeri Sanna Marinin (sdp.) toimista. Kantelu koskee Marinin menettelyä EU-huippukokouksessa viikonlopun aikana. Tynkkynen katsoo Marinin toimineen perustuslakivaliokunnan kannan vastaisesti sitoutuessaan mittavaan elpymispakettiin.


Tynkkynen perustelee kanteluaan sivuillaan:

”Sanna Marin ei pääse EU:lle kumartamisesta ja suomalaisille kuuluvien miljardien eurojen lähettämisestä vastuuttomille maille seurauksitta.

Moni teistä pyysi, että tekisin kantelun oikeuskanslerille pääministerin toimista, sillä kuten asiantuntijat ovat todenneet, tuhlailemisen lisäksi hän näyttää kävelleen jopa perustuslakivaliokunnan yli, mikä on täysin ennenkuulumatonta. Kyseinen valiokunta valvoo, että Suomessa noudatetaan perustuslakia, mikä on kaikkien lakien äiti.

Me olemme itsenäinen valtio, emmekä enää ikinä halua maksaa sotakorvauksiin verrattavia summia – varsinkaan rauhan aikana.

Tällä kantelulla haastan sinut, epäisänmaallinen pääministeri Marin (SDP). Tämä on taistelu Suomen puolesta.”

Kantelu ohessa:

Oikeuskanslerin valtiosääntöisenä ja yhteiskunnallisena tehtävänä on turvata Suomen valtiojärjestyksen ja valtiosäännön perusarvojen toteutuminen.

Mediatietojen mukaan Marinin toimista on tehty runsaasti kanteluita.


SUOMEN UUTISET