Maahanmuuttajien nuorisojengit ovat sotajalalla ja ruotsalainen yhteiskunta töllöttää suu auki sivusta. Käsittämätön väkivallan aalto on täysin ryöstäytynyt käsistä, kun rikollisjengit ottavat yhteen automaattiaseilla. Sunnuntai-iltana kaksi jengiläistä murhattiin kadulle ja kansa odottaa kauhulla jatkoa Tanskasta vajaa viikko sitten alkaneelle uudelle väkivallan kierteelle.

Tukholman pohjoisosien ongelma-alueilla rikolliset ampuivat sunnuntai-iltana toisiaan automaattiaseilla kolmessa erillisessä yhteenotossa. Kaksi nuorta miestä kuoli luoteihin ja toiset kaksi ovat teholla. Maallikot kiistelevät nyt siitä, oliko kostomurhien takana kahden ruotsalaisjengiläisen ampuminen Kööpenhaminassa vai paikallinen riita ongelmalähiöiden huumereviireistä.

Meno on äitynyt sen verran kovaksi, että se on herättänyt sosialidemokraattisen sisäministerinkin. Tämä on äitinyt lähettämään Ruotsin yleisradiolle kirjallisen kommentin toimenpiteistä, joihin hallitus on ryhtymässä:

Jengit kuriin uusin keinoin

– Poliisi kerää voimansa selvittääkseen rikokset ja estääkseen uudet väkivallanteot kyseisillä alueilla, kirjoittaa sisäministeri Mikael Damberg.

– Tiistaina esittelemme selvityksen toimenpiteiksi, joilla pyritään estämään aseiden ja räjähteiden kulku jengirikollisten käsiin, Damberg paljastaa SVT:n uutisille.

Sunnuntain ampumisiin liittyen poliisi on pidättänyt yhden henkilön. Poliisille on myönnetty riittävät resurssit väkivallantekojen selvittämiseksi.

Suomen Uutiset