Meno Ruotsissa lähestyy vuosi vuodelta Amerikan 1800-luvun lopun villiä länttä. Ampumisten määrä kasvaa kasvamistaan poliitikkojen ja virkamiesten hätäkokouksista huolimatta. Syyttömien riski saada siipeensä kasvaa kaiken aikaa.

Ampumahaavojen tai puukotuksessa saatujen vammojen takia sairaanhoitoa tarvitsevien henkilöiden määrä on kasvanut 10 vuodessa 50 prosenttia. Sosiaalihallituksen potilasrekisterin mukaan näistä syistä johtuen vuonna 2010 hoitoa sai 785 henkilöä. Vuonna 2020 hoidettujen lukumäärä oli jo 1 165.

Asiasta kertoo Ruotsin yleisradio.

Tukholmassa ammutaan julkisesti

Tukholman alueen johtavat poliitikot ja oikeus- sekä sisäministerit kokoontuivat loppuviikosta hätäkokoukseen kuolemaan johtaneiden ampumisten takia. Syyskuun puoliväliin mennessä Tukholmassa on kuollut luoteihin 19 ihmistä, lähes puolet koko maan 38 hengiltä ammutuista.

Ammuskeluista 90 prosenttia tapahtuu julkisella paikalla eli syyttömät sivulliset ovat yhä suuremmassa vaarassa. SVT:n selvitys kertoo, että ampumiset ovat lisääntyneet neljässä vuodessa kolmanneksen.

-Eräs selitys on se, että aseiden käsittelyyn tottumattomat nuoret huumehörhöt ovat asialla, sanoo aluepoliisipäällikkö Mats Löfving.

SUOMEN UUTISET