Voimakas räjähdys kerrostalossa pakotti 16 ihmistä sairaalaan ja sadat tilapäismajoitukseen. Göteborgin pommi saattaa olla yksi lenkki ketjussa, joka on viemässä ruotsalaista yhteiskuntaa kohti rikollisten täydellistä terroria ja kansallista kaaosta.

Vuokratalon kellarissa, Göteborgin keskustan hyvämaineisella alueella tapahtui voimakas räjähdys aikaisin tiistaiaamulla. Pommin voimasta kertoo se, että kolmen rapun alueella vahingoittui 140 asuntoa. Pommin aiheuttama tulipalo ja savu johtivat kaaokseen, jonka seurauksena sairaalaan kiidätettiin 16 ihmistä, joista neljä joutui teho-osastolle.

Pommin kohteeksi on arvioitu talossa asuvaa poliisia, joka on viimeksi ollut todistajana Göteborgin jengirikollisiin liittyvässä murhaoikeudenkäynnissä. Miestä on aikaisemmin uhkailtu hänen jengirikoksiin liittyvien tutkimustensa takia. Toinen mahdollinen kohde on talossa asuva Red Devils -moottoripyöräkerhon jäsen. Hän tosin ei asu rapussa, jonka välittömässä läheisyydessä pommi räjähti.

Kaupungin työntekijöistä rikollisten työkaluja

Selvää on ainoastaan se, että rikolliset eivät välitä lainkaan sivullisten kohtalosta tai aiheuttamistaan aineellisista vahingoista. Rikollisjengit ovat uhkailun, väkivallan ja vaikenemisen kulttuurin avulla päässeet asemaan, jossa he katsovat olevansa lain ja yhteiskunnan yläpuolella.

Tutkija Anna Hedin Ekströmin raportista käy selville, että uhkailun, vaikenemiskulttuurin ja rasistiksi leimautumisen pelon myötä Göteborgin kaupungin työntekijöistä on tullut tai tulossa rikollisten työkaluja. Kaupungin työntekijät eivät välttämättä tee rikosilmoitusta itseensä kohdistuneista tai todistamistaan laittomuuksista rikollisten painostuksen pelossa.

SUOMEN UUTISET