Alaikäisten tekemät vakavat väkivaltarikokset ovat olleet jatkuvasti otsikoissa jo vuoden ajan. Väkivalta- ja ryöstörikoksissa sekä katujengeissä poliisin tilastojen mukaan maahanmuuttajataustaisilla on yliedustus. Humanitaarinen maahanmuutto tuo kansanedustaja Ari Koposen mukaan Suomeen muun muassa väkivaltaa, huumeita ja jengiytymistä, puhumattakaan negatiivisista taloudellisista vaikutuksista.

Erityisesti nyt syksyn aikana pääkaupunkiseudulla toimivien katujengien toiminta on poliisin mukaan muuttunut radikaalisti huonompaan suuntaan, ja jengien tekemistä useista viimeaikaisista ampumistapauksista on ollut vaaraa myös sivullisille. Keskusrikospoliisin mukaan myös jengirikollisuus on Suomessa kasvamaan päin. Kansainvälistyvä ja koveneva ilmiö on alkanut saada naapurimaamme Ruotsin kaltaisen rikollisuuden piirteitä. Rikollisryhmiä yhdistävät Lähi-idän kieli ja kulttuuri.

– On kohtuutonta, että näiden rikostilastojen valossa ja tällaisessa taloudellisessa katastrofissa hallitus suunnittelee lisäävänsä haittamaahanmuuttoa, päivittelee turhautunut kansanedustaja Ari Koponen.

Hallituksen tunnustettava ongelma

Vuonna 2019 ulkomaan kansalaisten osuus rikoksista epäillyistä oli Tilastokeskuksen mukaan erityisen korkea raiskausrikoksissa (38 % epäillyistä), verorikoksissa (29 %) ja lapsen seksuaalisissa hyväksikäytöissä (27 %), vaikka heitä on väestöstä vain alle 10 prosenttia.

– Kysyn kirjallisessa kysymyksessäni sisäministeri Maria Ohisalolta, onko hallitus valmis myöntämään, että maahanmuuttajataustaisilla henkilöillä on yliedustus rikostilastoissa ja nuorison jengiytymisessä. Jos ministeri ei pysty tunnistamaan ja tunnustamaan ongelmaa, niin se tuskin pystyy myöskään tekemään suomalaisten kannalta hyviä päätöksiä.

– Keskustapuolue näytti tästä tällä viikolla surullista esimerkkiä perussuomalaisten ja Liike Nyt -eduskuntaryhmän välikysymyskeskustelussa, missä keskustan ryhmäpuhuja laski lähinnä leikkiä haitallisen maahanmuuton ongelmista. Tämä on täysin väärä tapa lähestyä ongelman ratkaisua, päättää Koponen.

Suomen Uutiset